Kotivinkki

Kalamurekepihvit

30 min
0
0

Kalamurekepihvit

Kalamurekemassa syntyy monitoimikoneella nopeasti ja siististi. Lohifileen suuret ruodot kannattaa poistaa ennen jauhamista. Muiden kalojen ohuemmat ruodot katoavat massaan monitoimikoneen terän pyöriessä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

  • 500 glohifileetä
  • 500 ghauki-, ahven-
  • 500 gsiika- tai kuhafileetä
  • 2 tlsuolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 2kananmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • ½ dlsitruunan mehua
  • raastettua kuivaa leipää tai korppujauhoja
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Nypi lohifileestä ruodot ja poista nahka. Paloittele kalat noin 3 x 3 cm:n kuutioiksi.
 

2. Nosta kalapalat monitoimikoneen kulhoon, jossa on valmiina leikkuuterä. Lisää suola ja aja massaa hienommaksi.
 

3. Lisää pippuri, timjami ja kananmunat. Jatka jauhamista vielä hetki. Kaada kerma joukkoon koneen käydessä. Lisää lopuksi sitruunamehu. Valmis massa on tasaista ja kiiltävää.
 

4. Muotoile murekemassasta 12 pihviä. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jos mureke tarttuu käsiin.
 

5. Pyöritä kalamurekepihvit leipäraasteessa tai korppujauhoissa.
 

6. Kuumenna paistinpannulla yhtä paljon voita ja öljyä. Paista pihveihin kaunis väri molemmin puolin. Kypsennä kalamurekepihvit loppuun miedommalla lämmöllä. Voit myös nostaa ne uunivuokaan ja kypsentää loppuun noin 200-asteisen uunin keskitasolla 5–10 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä