Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalamurekepihvit

30 min

Kalamurekemassa syntyy monitoimikoneella nopeasti ja siististi. Lohifileen suuret ruodot kannattaa poistaa ennen jauhamista. Muiden kalojen ohuemmat ruodot katoavat massaan monitoimikoneen terän pyöriessä.

2.9.2015
Reseptin ainekset
6–8 annosta
500 g
lohifileetä (tai hauki-, ahven-, siika- tai kuhafileetä )
2 tl
suolaa
valkopippuria
1 rkl
tuoretta timjamia
2
kananmunaa
2 dl
ruokakermaa
½ dl
sitruunan mehua
raastettua kuivaa leipää tai korppujauhoja
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Kalamurekepihvit – ohje:

  1. Nypi lohifileestä ruodot ja poista nahka. Paloittele kalat noin 3 × 3 cm:n kuutioiksi.
  2. Nosta kalapalat monitoimikoneen kulhoon, jossa on valmiina leikkuuterä. Lisää suola ja aja massaa hienommaksi.
  3. Lisää pippuri, timjami ja kananmunat. Jatka jauhamista vielä hetki. Kaada kerma joukkoon koneen käydessä. Lisää lopuksi sitruunamehu. Valmis massa on tasaista ja kiiltävää.
  4. Muotoile murekemassasta 12 pihviä. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jos mureke tarttuu käsiin.
  5. Pyöritä kalamurekepihvit leipäraasteessa tai korppujauhoissa.
  6. Kuumenna paistinpannulla yhtä paljon voita ja öljyä. Paista pihveihin kaunis väri molemmin puolin. Kypsennä kalamurekepihvit loppuun miedommalla lämmöllä. Voit myös nostaa ne uunivuokaan ja kypsentää loppuun noin 200-asteisen uunin keskitasolla 5–10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt