


Kalamurekepihvit
30 min
Kalamurekemassa syntyy monitoimikoneella nopeasti ja siististi. Lohifileen suuret ruodot kannattaa poistaa ennen jauhamista. Muiden kalojen ohuemmat ruodot katoavat massaan monitoimikoneen terän pyöriessä.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
500 g
lohifileetä (tai hauki-, ahven-, siika- tai kuhafileetä )
2 tl
suolaa
valkopippuria
1 rkl
tuoretta timjamia
2
kananmunaa
2 dl
ruokakermaa
½ dl
sitruunan mehua
raastettua kuivaa leipää tai korppujauhoja
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Kalamurekepihvit – ohje:
- Nypi lohifileestä ruodot ja poista nahka. Paloittele kalat noin 3 × 3 cm:n kuutioiksi.
- Nosta kalapalat monitoimikoneen kulhoon, jossa on valmiina leikkuuterä. Lisää suola ja aja massaa hienommaksi.
- Lisää pippuri, timjami ja kananmunat. Jatka jauhamista vielä hetki. Kaada kerma joukkoon koneen käydessä. Lisää lopuksi sitruunamehu. Valmis massa on tasaista ja kiiltävää.
- Muotoile murekemassasta 12 pihviä. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jos mureke tarttuu käsiin.
- Pyöritä kalamurekepihvit leipäraasteessa tai korppujauhoissa.
- Kuumenna paistinpannulla yhtä paljon voita ja öljyä. Paista pihveihin kaunis väri molemmin puolin. Kypsennä kalamurekepihvit loppuun miedommalla lämmöllä. Voit myös nostaa ne uunivuokaan ja kypsentää loppuun noin 200-asteisen uunin keskitasolla 5–10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat