Kala-raputerriini

24 h 30 min
0
0

Kala-raputerriini

GL
0
0
Kala-raputerriini on joulun alkupalapöydän kaunotar. Terriini kannattaa valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellispäivänä, jolloin sen saa leikattua kauniiksi viipaleiksi.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 800 gvaaleaa kalaa (esim. haukea ahventa, kuhaa)
  • 3 kplmunaa
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 - 1 1/2 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 3/4 tlvalkopippuria
  • 1/6 tlcayennenpippuria (tai muutama tippa Tabascoa)
  • 5 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 170 gjättikatkaravunpyrstöjä (esim. Apetiti säilöttyjä jokiravunpyrstöjä)

Lisäksi

  • Koristeluun: säilöttyjä ravunpyrstöjä ja tuoretta tilliä

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Vuoraa suorakaiteen muotoisen (tilavuudeltaan 2 l) vuoan pohja ja päädyt leivinpaperisuikaleilla, jotta valmis terriini irtoaa helpommin. Tarkista, että kaikki raaka-aineet ovat jääkaappikylmiä.

Leikkaa kalafileet pienemmiksi. Jauha ne monitoimikoneessa hienoksi. Lisää munat, perunajauhot ja suola ja sekoita hetki. Anna koneen käydä ja lisää kerma vähän kerrallaan.

Siirrä kalaseos kulhoon ja mausta se pippureilla ja tillillä. Kypsennä pieni koekakku mikrossa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Levitä vuoan pohjalle muutaman sentin kerros kalamassaa. Lisää sitten valutetut ja karkeasti silputut ravunpyrstöt.Lisää päälle loput kalamassasta. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat hajoavat.

Peitä vuoka voidellulla leivinpaperilla. Nosta vuoka isompaan uuniastiaan. Kaada uuniastian pohjalle vettä sen verran, että vesi ulottuu terriinivuoan puoliväliin.

Kypsennä kala-raputerriini vesihauteessa 175-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Valmis terriini on kiinteää. Älä paista terriiniä liian kuivaksi.

Anna terriinin jäähtyä ensin pöydällä, ja sitten vetäytyä peitettynä jääkaapissa yön yli, jolloin se on helpompi leikata viipaleiksi. Vastapaistettu terriini hajoaa leikattaessa.

Säilytä kala-raputerriini jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä