Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kala-raputerriini

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Kala-raputerriini on joulun alkupalapöydän kaunotar. Terriini kannattaa valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellispäivänä, jolloin sen saa leikattua kauniiksi viipaleiksi.

8.12.2014
Reseptin ainekset
10 annosta
800 g
vaaleaa kalaa (esim. haukea ahventa, kuhaa)
3 kpl
munaa
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
suolaa
4 dl
kuohukermaa
1 - 1 1/2 rkl
roseepippuria (rouhittuna)
3/4 tl
valkopippuria
1/6 tl
cayennenpippuria (tai muutama tippa Tabascoa)
5 rkl
tuoretta tilliä (silputtuna)
170 g
jättikatkaravunpyrstöjä (esim. Apetiti säilöttyjä jokiravunpyrstöjä)
Lisäksi
Koristeluun: säilöttyjä ravunpyrstöjä ja tuoretta tilliä

Vuoraa suorakaiteen muotoisen (tilavuudeltaan 2 l) vuoan pohja ja päädyt leivinpaperisuikaleilla, jotta valmis terriini irtoaa helpommin. Tarkista, että kaikki raaka-aineet ovat jääkaappikylmiä.

Leikkaa kalafileet pienemmiksi. Jauha ne monitoimikoneessa hienoksi. Lisää munat, perunajauhot ja suola ja sekoita hetki. Anna koneen käydä ja lisää kerma vähän kerrallaan.

Siirrä kalaseos kulhoon ja mausta se pippureilla ja tillillä. Kypsennä pieni koekakku mikrossa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Levitä vuoan pohjalle muutaman sentin kerros kalamassaa. Lisää sitten valutetut ja karkeasti silputut ravunpyrstöt.Lisää päälle loput kalamassasta. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat hajoavat.

Peitä vuoka voidellulla leivinpaperilla. Nosta vuoka isompaan uuniastiaan. Kaada uuniastian pohjalle vettä sen verran, että vesi ulottuu terriinivuoan puoliväliin.

Kypsennä kala-raputerriini vesihauteessa 175-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Valmis terriini on kiinteää. Älä paista terriiniä liian kuivaksi.

Anna terriinin jäähtyä ensin pöydällä, ja sitten vetäytyä peitettynä jääkaapissa yön yli, jolloin se on helpompi leikata viipaleiksi. Vastapaistettu terriini hajoaa leikattaessa.

Säilytä kala-raputerriini jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt