Maku

Kahden suklaan trifle

3 h 25 min
4.3
0

Kahden suklaan trifle

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gtummaa suklaata (Fazer Premium)
  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gsavoiardikeksejä
  • 2 dlespressoa

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

Sulata suklaat varovasti mikroaaltouunissa, erillisissä kulhoissa.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kaada puolet kermavaahdosta toiseen kulhoon. Kaada ensimmäiseen kermavaahtokulhoon sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada toiseen kermavaahtokulhoon sulatettu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. (Näin vatkaimia ei tarvitse enää puhdistaa välillä.) Vatkaa sitten keltuaiset ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Jaa keltuaisvaahto kahtia suklaaseosten joukkoon. Jaa valkuaisvaahto lopuksi mousseihin varovasti nostellen.

Rakenna trifle korkeaan lasikulhoon tai annoskulhoihin. Jos teet triflen pieniin laseihin, puolita savoiardikeksit. Annostele kulhoon vuorotellen espressoon kastettuja keksejä, suklaa- ja valkosuklaamoussea. Peitä kahden suklaan triflet ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

  • Koristele triflet suklaarouheella ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissanlehdillä.
  • Jos kaipaat suklaisen triflen rinnalle jotakin raikasta, soseuta pakastemansikoista ja appelsiinimehusta raikas kastike.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä