4,3(3)
Kylmä ja kuuma kastike kruunaavat Joonaksen mehevän broileriherkun – kokeile ja ihastu!
Laktoositon
Gluteeniton
Joonas Saarela tykästyi vuosia sitten ravintolareissulla kahden kastikkeen broileriin, josta hän on kehitellyt oman versionsa. Joonas valmistaa bravuurinsa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 5. jaksossa. Katso jakso reseptin alta!
Julkaistu 10.3.2022
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4 annosta
Kylmä sinihomejuustokastike
170 gsinihomejuustoa
2 prkranskankermaa (laktoositon)
½sitruunan mehu
1 rklvalkoviinietikkaa
suolaa
valkopippuria
Uunijuurekset
4porkkanaa
2punasipulia
1palsternakka
suolaa
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä
tuoretta oreganoa, rakuunaa ja timjamia (maun mukaan)
Broilerinfileet
4isoa broilerinfileetä (maustamaton)
2valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen (laktoositon)
Tee-bearnaisekastike
2salottisipulia
2 dlvettä
4 rklvalkoviinietikkaa
1 tlsokeria
2 psmustaa teetä
100 gvoita (laktoositon)
4keltuaista
valkopippuria
suolaa
tuoretta rakuunaa
Tarjoiluun
villiriisiä

Kahden kastikkeen broileri valmistuu näin:

  1. Tee ensin kylmä sinihomejuustokastike. Pilko sinihomejuusto pieneksi. Sekoita kulhossa juusto, ranskankerma, valkoviinietikka ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Tee sitten uunijuurekset. Pilko porkkanat ja palsternakat isoiksi paloiksi ja punasipuli lohkoiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Mausta rypsiöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Silppua sekaan tuoretta oreganoa, rakuunaa ja timjamia.
  3. Laita juurekset 185-asteiseen uuniin paahtumaan ja aloita broilerinfileiden valmistaminen. Kuumenna pannulla voi. Kuori valkosipulinkynnet, riko niiden rakenne ja lisää pannulle. Lisää myös timjami.
  4. Mausta broilerinfileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Pannu on valmis, kun se ”hiljenee” ja voi lakkaa vaahtoamasta. Paista broilerinfileitä muutama minuutti molemmin puolin niin, että pinta on paistunut kauniin kullanruskeaksi.
  5. Ota broilerit pois pannulta ja aseta sisälämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Aseta paistolämpömittari hälyttämään 72 asteessa. Kun uunijuurekset ovat paahtuneet noin 20 minuuttia, ota pelti pois uunista ja aseta broilerit juuresten päälle. Voit halutessasi hakea lisämakua kaatamalla maustetun paistorasvan juuresten ja broilerin päälle vuokaan.
  6. Kun mittari hälyttää, nosta broilerit pois uunista vetäytymään, jolloin sisälämpö nousee vielä toivottuun +75 asteeseen. Laita juurekset tarvittaessa vielä hetkeksi uuniin kypsymään. Juurekset kypsyvät ja saavat kauniin paahtuneen pinnan noin 30–40 minuutissa.
  7. Valmista tee-bearnaisekastike. Pilko salottisipulit ja laita kattilaan. Lisää vesi, valkoviinietikka, sokeri ja teepussit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan niin, että jäljelle jää yksi desi kastikepohjaksi. Siivilöi sipulit kastikkeesta ja poista teepussit.
  8. Kuutioi voi odottamaan. Lisää toiseen kattilaan tai kulhoon neljä keltuaista ja nosta astia vesihauteeseen. Vispaa joukkoon kastikepohja ohuena nauhana ja jatka sekoittamista, kunnes kastike saostuu.
  9. Lisää voi pieninä kuutioina koko ajan sekoittaen. Mausta valmis kastike valkopippurilla ja suolalla sekä viimeistele tuoreella rakuunalla.
  10. Tarjoile broilerit, uunijuurekset ja kastikkeet keitetyn villiriisin kera. Koristele annos halutessasi tuoreilla yrteillä ja nauti!

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.