


Kahden juuston fenkolipiirakka – täyteläinen ja aromikas kasvisherkku
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kahden juuston fenkolipiirakka on suolaisten kasvispiirakoiden kingi! Lisää pohjaan aavistus anista ja karamellisoi päälle aromikas fenkoli. Avot!
Reseptin ainekset
8 palaa
Fenkolipiirakan pohja
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
aniksen tai fenkolin siemeniä
150 g
margariinia
½ dl
kylmää vettä
Fenkolipiirakan täyte
1
fenkoli siivuina
1 rkl
voita
1 rkl
hunajaa
2
perunaa ohuina viipaleina (keskikokoista)
1
punasipuli
6
kirsikkatomaattia
1 dl
ranskankermaa
1 rkl
sitruunan mehua
100 g
fetajuustoa
3 rkl
pinjansiemeniä
Päälle
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
pecorinojuustoa lastuina
1 rkl
oliiviöljyä
suolaheinää tai rukolaa
Kahden juuston fenkolipiirakka valmistuu näin:
- Sekoita kulhossa jauhot, lisää suola ja anis. Nypi sormin jääkaapikylmä margariini jauhoihin ja lisää vesi, alusta sileäksi. Pyöritä taikina palloksi ja jäähdytä jääkaapissa 30 min.
- Leikkaa fenkolit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paistinpannussa, sekoita hunaja joukkoon. Kun hunaja on sulanut, karamellisoi fenkolit pehmeiksi pannussa, tarvittaessa parissa erässä.
- Kuori ja viipaloi pestyt perunat kuorineen juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Lohko sipuli ja halkaise tomaatit.
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (esim. 12 x 30 cm). Taputtele taikina vuokaan, mausta ranskankerma sitruunan mehulla ja levitä se pohjalle. Lado päälle limittäin perunaviipaleet. Asettele fenkolit, sipulit ja tomaatit perunoille. Murusta feta ja ripota pinjansiemenet. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia.
- Mausta fenkolipiirasta varovasti suolalla, rouhaise pinnalle pippuria ja vuole pecorinosta lastuja. Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja tarjoa kahden juuston fenkolipiirakka salaatinlehtien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat