Kahden juuston fenkolipiirakka – täyteläinen ja aromikas kasvisherkku
1 h 50 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 10 minKahden juuston fenkolipiirakka on suolaisten kasvispiirakoiden kingi! Lisää pohjaan aavistus anista ja karamellisoi päälle aromikas fenkoli. Avot!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.5.2018

Kahden juuston fenkolipiirakka – täyteläinen ja aromikas kasvisherkku
Ainekset (8 palaa)
Fenkolipiirakan pohja
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 ½ tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ tlaniksen tai fenkolin siemeniä
- 150 gmargariinia
- ½ dlkylmää vettä
Fenkolipiirakan täyte
- 1fenkoli siivuina
- 1 rklvoita
- 1 rklhunajaa
- 2perunaa ohuina viipaleina (keskikokoista)
- 1punasipuli
- 6kirsikkatomaattia
- 1 dlranskankermaa
- 1 rklsitruunan mehua
- 100 gfetajuustoa
- 3 rklpinjansiemeniä
Päälle
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- pecorinojuustoa lastuina
- 1 rkloliiviöljyä
- suolaheinää tai rukolaa
Kahden juuston fenkolipiirakka valmistuu näin:
- Sekoita kulhossa jauhot, lisää suola ja anis. Nypi sormin jääkaapikylmä margariini jauhoihin ja lisää vesi, alusta sileäksi. Pyöritä taikina palloksi ja jäähdytä jääkaapissa 30 min.
- Leikkaa fenkolit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paistinpannussa, sekoita hunaja joukkoon. Kun hunaja on sulanut, karamellisoi fenkolit pehmeiksi pannussa, tarvittaessa parissa erässä.
- Kuori ja viipaloi pestyt perunat kuorineen juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Lohko sipuli ja halkaise tomaatit.
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (esim. 12 x 30 cm). Taputtele taikina vuokaan, mausta ranskankerma sitruunan mehulla ja levitä se pohjalle. Lado päälle limittäin perunaviipaleet. Asettele fenkolit, sipulit ja tomaatit perunoille. Murusta feta ja ripota pinjansiemenet. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia.
- Mausta fenkolipiirasta varovasti suolalla, rouhaise pinnalle pippuria ja vuole pecorinosta lastuja. Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja tarjoa kahden juuston fenkolipiirakka salaatinlehtien kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0