Sekoita kulhossa jauhot, lisää suola ja anis. Nypi sormin jääkaapikylmä margariini jauhoihin ja lisää vesi, alusta sileäksi. Pyöritä taikina palloksi ja jäähdytä jääkaapissa 30 min.
Leikkaa fenkolit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paistinpannussa, sekoita hunaja joukkoon. Kun hunaja on sulanut, karamellisoi fenkolit pehmeiksi pannussa, tarvittaessa parissa erässä.
Kuori ja viipaloi pestyt perunat kuorineen juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Lohko sipuli ja halkaise tomaatit.
Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (esim. 12 x 30 cm). Taputtele taikina vuokaan, mausta ranskankerma sitruunan mehulla ja levitä se pohjalle. Lado päälle limittäin perunaviipaleet. Asettele fenkolit, sipulit ja tomaatit perunoille. Murusta feta ja ripota pinjansiemenet. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia.
Mausta fenkolipiirasta varovasti suolalla, rouhaise pinnalle pippuria ja vuole pecorinosta lastuja. Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja tarjoa kahden juuston fenkolipiirakka salaatinlehtien kanssa.