Kotivinkki

Juustokakku purkissa – suloinen jälkkäriherkku, jonka voi napata mukaan vaikka piknikille

4 h 15 min
5
1

Juustokakku purkissa – suloinen jälkkäriherkku, jonka voi napata mukaan vaikka piknikille

KA
1
5
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Purkkiin koottu juustokakku on ihana jälkkäri, joka katoaa parempiin suihin hetkessä! Limeltä ja mansikalta maistuva purkkijuustokakku vaatii hieman aikaa hyytyäkseen, mutta lopputulos palkitsee ruhtinaallisesti.

Ainekset (6 annosta)

Juustokakku purkissa

  • 50 gdigestivekeksejä
  • 2 rklvoita
  • 3liivatelehteä
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 2 dlkondensoitua maitoa
  • 1limetti

Päälle

  • 250 gmansikoita
  • piparmintun lehtiä

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Näin valmistuu juustokakku purkissa:

  1. Mittaa digestivekeksit suljettavaan pussiin ja painele kaulimella murskaksi.
  2. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimurujen joukkoon. Ripottele keksimurua puhtaiden lasipurkkien pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
  4. Sekoita kulhossa jogurtti ja kondensoitu maito. Pese limetti ja raasta siitä kuori. Sekoita kuoriraaste jogurttiseoksen joukkoon.
  5. Purista limetistä mehu (2 rkl) ja kuumenna se kulhossa mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata limettimehun joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada jogurttiseos purkkeihin keksimurujen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia.
  6. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Nostele mansikoita ja piparmintun lehtiä purkkijuustokakkujen päälle.
MITÄ PIDIT?
5