Maku

Juustoinen palsternakkakeitto

30 min
4.5
0

Juustoinen palsternakkakeitto

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kgpalsternakkaa
  • 1 kpliso sipuli
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1,2 lkasvislientä
  • 2 rkltuoretta lipstikkaa hienonnettuna
  • 250 gkoskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
  • 2 dlruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 1 dlsalaattisiemen sekoitusta
  • 200 glehtikaalia
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • mustapippuria ja suolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakat. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia hetki. Lisää palsternakkakuutiot ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja hienonnettu lipstikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes palsternakka on kypsää noin 10-15 minuuttia. Kuutioi koskenlaskija ja lisää keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta pippurilla sekä suolalla.

Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja paista lehtikaalia muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle siemenet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keiton kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä