


Juustoinen palsternakkakeitto
30 min
Reseptin ainekset
8 annosta
1,5 kg
palsternakkaa
1 kpl
iso sipuli
1 rkl
öljyä paistamiseen
1,2 l
kasvislientä
2 rkl
tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
250 g
koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
2 dl
ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
1 dl
salaattisiemen sekoitusta
200 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä paistamiseen
mustapippuria ja suolaa
Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakat. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia hetki. Lisää palsternakkakuutiot ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja hienonnettu lipstikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes palsternakka on kypsää noin 10-15 minuuttia. Kuutioi koskenlaskija ja lisää keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta pippurilla sekä suolalla.
Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja paista lehtikaalia muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle siemenet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keiton kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat