


Juustoinen madekeitto
1 h 10 min
Juustoinen madekeitto on sulatejuuston ansiosta supertäyteläistä ja soppa saa makua myös itse keitetystä liemestä. Voit käyttää keittoon joko pakastevihanneksia tai tuoreita oman mielesi mukaan.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
madetta
Liemi
1 l
vettä
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria (kokonaisia)
1 tl
valkopippuria (kokonaisia)
1 kpl
laakerinlehteä
Lisäksi
700 g
peruna- ja keittokasviksia (pakaste)
200 g
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
4 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 rkl
voita
Juustoinen madekeitto – ohje:
- Nylje ja perkaa made. Kiehauta liemen ainekset.
- Lisää kala kiehuvaan liemeen. Kuori muodostuva vaahto pois. Keitä koosta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsä.
- Nosta kala pois liemestä ja anna jäähtyä.
- Ruodi kala mahdollisimman tarkkaan ja paloittele suupaloiksi. Vältä pilkkomasta liian pieneksi silpuksi.
- Siivilöi liemi ja kiehauta.
- Lisää joukkoon perunat, keittojuurekset ja juusto. Anna kiehua välillä sekoitellen noin 8 minuuttia.
- Lisää keittoon ruokakerma ja paloitellut madefileet. Kuumenna kiehumispisteeseen.
- Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon tillisilppu ja voi.
- Peitä kannella ja anna juustoisen madekeiton levätä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki!
Pakastekasvikset voit korvata kuorituilla ja paloitelluilla kasviksilla. Tällöin keittoaika pitenee kasvisten kypsymisen verran.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat