Maku

Juustoinen madekeitto

1 h 10 min
3.3
3

Juustoinen madekeitto

GL
MU
3
3.3
Tässä on ihana viikonloppusoppa! Juustoinen madekeitto on sulatejuuston ansiosta supertäyteläistä ja soppa saa makua myös itse keitetystä liemestä. Voit käyttää keittoon joko pakastevihanneksia tai tuoreita oman mielesi mukaan. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gmadetta

Liemi

  • 10 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä

Lisäksi

  • 700 gperuna- ja keittokasviksia (pakaste)
  • 200 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 rklvoita

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN

Valmista juustoinen madekeitto näin:

Nylje ja perkaa made. Kiehauta liemen ainekset.

Lisää kala kiehuvaan liemeen. Kuori muodostuva vaahto pois.

Keitä koosta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsä.

Nosta kala pois liemestä ja anna jäähtyä.

Ruodi kala mahdollisimman tarkkaan ja paloittele suupaloiksi. Vältä pilkkomasta liian pieneksi silpuksi.

Siivilöi liemi ja kiehauta.

Lisää joukkoon perunat, keittojuurekset ja juusto. Anna kiehua välillä sekoitellen noin 8 minuuttia.

Lisää keittoon ruokakerma ja paloitellut madefileet. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon tillisilppu ja voi.

Peitä kannella ja anna juustoisen madekeiton levätä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista. 

Vinkki!

Pakastekasvikset voit korvata kuorituilla ja paloitelluilla kasviksilla. Tällöin keittoaika pitenee kasvisten kypsymisen verran.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä