


Helppoa ja hyvää
Juustoinen kurpitsakeitto – syksyinen soppa saa makua juustosta ja ruokaisuutta kikherneistä
30 min
Kasvisten paahtaminen uunissa tuo kurpitsakeiton makuun syvyyttä. Puolessa tunnissa valmistuvan sopan ehtii kokata hyvin myös arki-iltana. Keitto saa viimeisen silauksen vihreästä salviaöljystä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
myskikurpitsaa
400 g
jauhoisia perunoita
4
valkosipulinkynttä
1 tlk
kikherneitä suolaliemessä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ pkt (125 g)
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
Salviaöljy
1 rku
salviaa
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
Juustoinen kurpitsakeitto – ohje:
- Kuori ja kuutioi kurpitsa ja perunat. Kuori valkosipulinkynnet.
- Levitä kurpitsakuutiot, perunat, valkosipulit ja valutetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Lämmitä vesi kiehuvaksi ja liuota kasvisliemikuutio veteen.
- Valmista salviaöljy. Laita öljyn ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
- Laita kasvikset, juusto ja puolet kasvisliemestä tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Lisää kasvislientä vähitellen, kunnes keiton rakenne on hyvä.
- Tarjoa keitto salviaöljyn ja leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat