Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppoa ja hyvää

Juustoinen kurpitsakeitto – syksyinen soppa saa makua juustosta ja ruokaisuutta kikherneistä

30 min

Kasvisten paahtaminen uunissa tuo kurpitsakeiton makuun syvyyttä. Puolessa tunnissa valmistuvan sopan ehtii kokata hyvin myös arki-iltana. Keitto saa viimeisen silauksen vihreästä salviaöljystä.

31.10.2024

Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
myskikurpitsaa
400 g
jauhoisia perunoita
4
valkosipulinkynttä
1 tlk
kikherneitä suolaliemessä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ pkt (125 g)
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
Salviaöljy
1 rku
salviaa
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa

Juustoinen kurpitsakeitto – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa ja perunat. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Levitä kurpitsakuutiot, perunat, valkosipulit ja valutetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja liuota kasvisliemikuutio veteen.
  4. Valmista salviaöljy. Laita öljyn ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
  5. Laita kasvikset, juusto ja puolet kasvisliemestä tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Lisää kasvislientä vähitellen, kunnes keiton rakenne on hyvä.
  6. Tarjoa keitto salviaöljyn ja leivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt