Reseptin ainekset
4 annosta
50 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
3 1/2 dl
keskiolutta
250 g
gryèrejuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
150 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
2 tl
sinappia
1 tl
viherpippuria
Valmista fondue pinnoitetussa kattilassa tai padassa liedellä. Siirrä valmiina pöytään lämpökynttiläalustalle.
Sulata padassa voi. Sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Kaada pataan olut koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Lisää raasteet vähän kerrallaan, kunnes seos on tasaista ja juustot sulaneet. Mausta ja tarkista juustofonduen maku.
Tarjoa juustofonduen lisänä maukasta leipää sekä erilaisia hedelmiä tai kasviksia. Dippaa pala kerrallaan fonduehaarukassa kuumaan juustokastikkeeseen, siirrä suupala omalle lautaselle ja nauti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat