Maku

Juustofondue

15 min
3.5
0

Juustofondue

MU
0
3.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 1/2 dlkeskiolutta
  • 250 ggryèrejuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 2 tlsinappia
  • 1 tlviherpippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista fondue pinnoitetussa kattilassa tai padassa liedellä. Siirrä valmiina pöytään lämpökynttiläalustalle.

Sulata padassa voi. Sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Kaada pataan olut koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Lisää raasteet vähän kerrallaan, kunnes seos on tasaista ja juustot sulaneet. Mausta ja tarkista juustofonduen maku.

Tarjoa juustofonduen lisänä maukasta leipää sekä erilaisia hedelmiä tai kasviksia. Dippaa pala kerrallaan fonduehaarukassa kuumaan juustokastikkeeseen, siirrä suupala omalle lautaselle ja nauti.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä