Maku

Juusto-perunamuusi (Aligôt)

35 min
0
0

Juusto-perunamuusi (Aligôt)

GL
KA
MU
0
0
Teksti Juha Virkki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplvalkosipulinkynttä (halkaistuna)
  • 500 gperunaa
  • 50 gvoita
  • 200 gvuohenmaitojuustoa (tomme, raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Hauduta valkosipuli pannulla voissa hyvin miedolla lämmöllä pehmeäksi.
Kuori ja lohko sillä välin perunat ja keitä ne kattilassa suolatussa vedessä kypsiksi.
Kaada perunoiden keitinvesi pois. Ota sähkövatkain ja murskaa perunat hitaimmalla nopeudella. Lisää voi, valkosipuli ja kourallinen juustoa ja vatkaa pykälää kovemmalla teholla.
Lisää kierroksia ja loppu juusto kourallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes juusto-perunamuusi on venyvää ja kiiltävää.
Mausta ja tarjoile aligot eli juusto-perunamuusi välittömästi pitkään kypsytetyn lihan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä