0(0)
Ravintoloista tuttu juurisellerivoi on koukuttavan maukas levite, joka valmistuu helposti myös kotona
Gluteeniton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Tuttu ja vaatimaton juures taipuu helposti trendikkääksi juurisellerivoiksi, johon saat pikanttia lisämakua rasvaa ja mausteita vaihtelemalla. Kokeile juurisellerin lisäksi myös muita juureksia, kuten lanttua ja porkkanaa!
15.11.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 500 g) juuriselleri
½ tl suolaa
Pähkinäinen sellerivoi
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl paahdettuja ja rouhittuja saksanpähkinöitä
Mausteinen sellerivoi
50 g pehmeää voita tai margariinia
½ tl maustepippuria
¼ tl neilikkaa
¼ tl muskottia
Ruskistettu sellerivoi
50 g voita

Juurisellerivoi – ohje:

  1. Siisti juuriselleri ja laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes se pehmenee.
  2. Poista kuoret ja soseuta selleri. Lisää suola.
  3. Mausta seuraavaksi juurisellerivoi haluamallasi tavalla:
  4. Pähkinäinen sellerivoi: Lisää rypsi- tai oliiviöljy sekä paahdetut ja rouhitut saksanpähkinät juuressoseen joukkoon.
  5. Mausteinen sellerivoi: Sekoita pehmeä voi tai margariini sekä mausteet juuressoseeseen.
  6. Ruskistettu sellerivoi: Kuumenna voita kattilassa, kunnes se ruskistuu ja kuohahtaa kunnolla. Anna voin hetki jäähtyä ja lisää soseeseen.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo