Maku

Tutun juureksen ylevä muodonmuutos! Ravintoloista tuttu juurisellerivoi on koukuttavan maukas levite, joka valmistuu helposti myös kotona

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Tuttu ja vaatimaton juures taipuu helposti trendikkääksi juurisellerivoiksi, johon saat pikanttia lisämakua rasvaa ja mausteita vaihtelemalla. Kokeile juurisellerin lisäksi myös muita juureksia, kuten lanttua ja porkkanaa!
GL
MU
0
1
Julkaistu: 15.11.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 (noin 500 g) juuriselleri
  • ½ tl suolaa

Pähkinäinen sellerivoi

  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ½ dl paahdettuja ja rouhittuja saksanpähkinöitä

Mausteinen sellerivoi

  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  • ½ tl maustepippuria
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl muskottia

Ruskistettu sellerivoi

  • 50 g voita
Tulosta

Juurisellerivoi – ohje:

  1. Siisti juuriselleri ja laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes se pehmenee.
  2. Poista kuoret ja soseuta selleri. Lisää suola.
  3. Mausta seuraavaksi juurisellerivoi haluamallasi tavalla:
  4. Pähkinäinen sellerivoi: Lisää rypsi- tai oliiviöljy sekä paahdetut ja rouhitut saksanpähkinät juuressoseen joukkoon.
  5. Mausteinen sellerivoi: Sekoita pehmeä voi tai margariini sekä mausteet juuressoseeseen.
  6. Ruskistettu sellerivoi: Kuumenna voita kattilassa, kunnes se ruskistuu ja kuohahtaa kunnolla. Anna voin hetki jäähtyä ja lisää soseeseen.

1 kommentti