Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ravintoloista tuttu juurisellerivoi on koukuttavan maukas levite, joka valmistuu helposti myös kotona

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tuttu ja vaatimaton juures taipuu helposti trendikkääksi juurisellerivoiksi, johon saat pikanttia lisämakua rasvaa ja mausteita vaihtelemalla. Kokeile juurisellerin lisäksi myös muita juureksia, kuten lanttua ja porkkanaa!

15.11.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 500 g)
juuriselleri
½ tl
suolaa
Pähkinäinen sellerivoi
3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl
paahdettuja ja rouhittuja saksanpähkinöitä
Mausteinen sellerivoi
50 g
pehmeää voita tai margariinia
½ tl
maustepippuria
¼ tl
neilikkaa
¼ tl
muskottia
Ruskistettu sellerivoi
50 g
voita

Juurisellerivoi – ohje:

  1. Siisti juuriselleri ja laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes se pehmenee.
  2. Poista kuoret ja soseuta selleri. Lisää suola.
  3. Mausta seuraavaksi juurisellerivoi haluamallasi tavalla:
  4. Pähkinäinen sellerivoi: Lisää rypsi- tai oliiviöljy sekä paahdetut ja rouhitut saksanpähkinät juuressoseen joukkoon.
  5. Mausteinen sellerivoi: Sekoita pehmeä voi tai margariini sekä mausteet juuressoseeseen.
  6. Ruskistettu sellerivoi: Kuumenna voita kattilassa, kunnes se ruskistuu ja kuohahtaa kunnolla. Anna voin hetki jäähtyä ja lisää soseeseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt