


Ravintoloista tuttu juurisellerivoi on koukuttavan maukas levite, joka valmistuu helposti myös kotona
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Tuttu ja vaatimaton juures taipuu helposti trendikkääksi juurisellerivoiksi, johon saat pikanttia lisämakua rasvaa ja mausteita vaihtelemalla. Kokeile juurisellerin lisäksi myös muita juureksia, kuten lanttua ja porkkanaa!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 500 g)
juuriselleri
½ tl
suolaa
Pähkinäinen sellerivoi
3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl
paahdettuja ja rouhittuja saksanpähkinöitä
Mausteinen sellerivoi
50 g
pehmeää voita tai margariinia
½ tl
maustepippuria
¼ tl
neilikkaa
¼ tl
muskottia
Ruskistettu sellerivoi
50 g
voita
Juurisellerivoi – ohje:
- Siisti juuriselleri ja laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes se pehmenee.
- Poista kuoret ja soseuta selleri. Lisää suola.
- Mausta seuraavaksi juurisellerivoi haluamallasi tavalla:
- Pähkinäinen sellerivoi: Lisää rypsi- tai oliiviöljy sekä paahdetut ja rouhitut saksanpähkinät juuressoseen joukkoon.
- Mausteinen sellerivoi: Sekoita pehmeä voi tai margariini sekä mausteet juuressoseeseen.
- Ruskistettu sellerivoi: Kuumenna voita kattilassa, kunnes se ruskistuu ja kuohahtaa kunnolla. Anna voin hetki jäähtyä ja lisää soseeseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat