Kotivinkki

Juuripersiljamuhennos pannulla

35 min
0
0

Juuripersiljamuhennos pannulla

KA
0
0
Tee herkullinen juuripersiljamuhennos pannulla. Palsternakkaa muistuttava juuripersilja on hurmaavan monipuolinen juures. Ripottele muhennoksen päälle juuripersiljasipsejä.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4keskikokoista juuripersiljaa (500 g)
  • 250 gkikherneitä
  • 2salottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlraastettua inkivääriä
  • ¼ tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2½ dlkasvislientä
  • 1 dlkermaa
  • ½ dllehtipersiljaa hienonnettuna

Punasipulit

  • 2isoa punasipulia
  • 1½ rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Juuripersiljasipsit

  • 2keskikokoista juuripersiljaa (250 g)
  • 2 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

1. Tee punasipulit ensin: Kuori ja lohko ne kuuteen osaan. Pane sipulit pieneen uunivuokaan ja valuta päälle balsamiviinietikka ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Pese juuripersiljat. Kuutioi ne kuorineen 1–1,5 sentin paloiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna salottisipulit.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Nauti juuripesiljamuhennos heti.

4. Lisää sitten pannulle raastettu inkivääri, kikherneet, juuripersiljapalat, suola ja mustapippuri. Nosta hieman lämpöä ja paista noin 5 minuuttia.

5. Lisää seuraavaksi kasvisliemi ja anna muhia, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää perään kerma ja keittele myös kerma kasaan, tähän menee 5–10 minuuttia.

6. Nostele juuripersiljamuhennos ja punasipulilohkot lautasille. Ripottele päälle lehtipersiljaa ja tarjoile rapeiden juuripersiljasipsien kanssa.

Juuripersiljasipsit

1. Pese juuripersiljat ja leikkaa ne aivan ohuiksi siivuiksi.

2. Pyöräytä juuripersiljasiivut öljyssä ja suolassa. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

3. Paista juuripersiljasipsejä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Huomaa, että voit joutua ottamaan pienemmät siivut uunista isoja aiemmin.

Suosittelemme myös

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä