


Juuripersiljamuhennos pannulla
35 min
Tee herkullinen juuripersiljamuhennos pannulla. Palsternakkaa muistuttava juuripersilja on hurmaavan monipuolinen juures. Ripottele muhennoksen päälle juuripersiljasipsejä.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
keskikokoista juuripersiljaa (500 g)
250 g
kikherneitä
2
salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
raastettua inkivääriä
¼ tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2½ dl
kasvislientä
1 dl
kermaa
½ dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Punasipulit
2
isoa punasipulia
1½ rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Juuripersiljasipsit
2
keskikokoista juuripersiljaa (250 g)
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
Juuripersiljamuhennos – ohje:
- Tee punasipulit ensin: Kuori ja lohko ne kuuteen osaan. Pane sipulit pieneen uunivuokaan ja valuta päälle balsamiviinietikka ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Pese juuripersiljat. Kuutioi ne kuorineen 1–1,5 sentin paloiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna salottisipulit.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Nauti juuripersiljamuhennos heti.
- Lisää sitten pannulle raastettu inkivääri, kikherneet, juuripersiljapalat, suola ja mustapippuri. Nosta hieman lämpöä ja paista noin 5 minuuttia.
- Lisää seuraavaksi kasvisliemi ja anna muhia, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää perään kerma ja keittele myös kerma kasaan, tähän menee 5–10 minuuttia.
- Nostele juuripersiljamuhennos ja punasipulilohkot lautasille. Ripottele päälle lehtipersiljaa ja tarjoile rapeiden juuripersiljasipsien kanssa.
Juuripersiljasipsit
- Pese juuripersiljat ja leikkaa ne aivan ohuiksi siivuiksi.
- Pyöräytä juuripersiljasiivut öljyssä ja suolassa. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Paista juuripersiljasipsejä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Huomaa, että voit joutua ottamaan pienemmät siivut uunista isoja aiemmin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat