3,9(7)
Juuriblinit – elämäsi parhaat blinit leivotaan hapanjuuresta
5 h
Juuriblinit ovat ruokatoimittaja Kati Pohjan kehittämät taivaallisen hyvät, ihanan happamat blinit. Ne valmistetaan hapanjuuresta, jota jää usein yli, kun juurta ruokitaan tulevaa leivontaa varten. Tarjoa juuriblinit suoraan pannulta mädin, sipulikuutioiden ja smetanan kanssa.
31.1.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
8-12 kpl
Juuriblinit
50-70 gruokittua juurta
200 gbulgarianjogurttia
2 dltattarijauhoja
1 tlsokeria
1 dlmaitoa (lämmintä)
1 tlsuolaa
1 rkl voita (sulatettuna)
1muna
Tarjoilu
150 gmätiä
1-2punasipulia (kuutioituna)
150 gsmetanaa
1/2 dltilliä
Paistaminen
25 gvoita

Juuriblinit – ohje:

  1. Sekoita kulhossa juuri, huoneenlämpöinen jogurtti, tattarijauhot ja sokeri. Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 4 tuntia. Taikina ei kohoa paljon, mutta siinä tulisi kuitenkin selkeästi olla havaittavissa ”elonmerkkejä”, eli pientä kuplintaa ja kohoamista.
  2. Lisää taikinaan maito, suola, voisula ja keltuainen. Sekoita. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon.
  3. Paista juuriblinit voissa blinipannulla. Käännä blini, kun siihen nousevat kuplat ovat puhjennet. Varo polttamasta.
  4. Tarjoa juuriblinit heti mädin, punasipulikuutioiden, smetanan ja tillin kanssa.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo