


Juuriblinit – elämäsi parhaat blinit leivotaan hapanjuuresta
5 h 0 min
Juuriblinit ovat ruokatoimittaja Kati Pohjan kehittämät taivaallisen hyvät, ihanan happamat blinit. Ne valmistetaan hapanjuuresta, jota jää usein yli, kun juurta ruokitaan tulevaa leivontaa varten. Tarjoa juuriblinit suoraan pannulta mädin, sipulikuutioiden ja smetanan kanssa.
Reseptin ainekset
8-12 kpl
Juuriblinit
50-70 g
ruokittua juurta
200 g
bulgarianjogurttia
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1 dl
maitoa (lämmintä)
1 tl
suolaa
1 rkl
voita (sulatettuna)
1
muna
Tarjoilu
150 g
mätiä
1-2
punasipulia (kuutioituna)
150 g
smetanaa
1/2 dl
tilliä
Paistaminen
25 g
voita
Juuriblinit – ohje:
- Sekoita kulhossa juuri, huoneenlämpöinen jogurtti, tattarijauhot ja sokeri. Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 4 tuntia. Taikina ei kohoa paljon, mutta siinä tulisi kuitenkin selkeästi olla havaittavissa ”elonmerkkejä”, eli pientä kuplintaa ja kohoamista.
- Lisää taikinaan maito, suola, voisula ja keltuainen. Sekoita. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon.
- Paista juuriblinit voissa blinipannulla. Käännä blini, kun siihen nousevat kuplat ovat puhjennet. Varo polttamasta.
- Tarjoa juuriblinit heti mädin, punasipulikuutioiden, smetanan ja tillin kanssa.
Vinkki!
Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat