Juuriblinit – elämäsi parhaat blinit leivotaan hapanjuuresta
5 h
Juuriblinit ovat ruokatoimittaja Kati Pohjan kehittämät taivaallisen hyvät, ihanan happamat blinit. Ne valmistetaan hapanjuuresta, jota jää usein yli, kun juurta ruokitaan tulevaa leivontaa varten. Tarjoa juuriblinit suoraan pannulta mädin, sipulikuutioiden ja smetanan kanssa.
Sekoita kulhossa juuri, huoneenlämpöinen jogurtti, tattarijauhot ja sokeri. Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 4 tuntia. Taikina ei kohoa paljon, mutta siinä tulisi kuitenkin selkeästi olla havaittavissa ”elonmerkkejä”, eli pientä kuplintaa ja kohoamista.
Lisää taikinaan maito, suola, voisula ja keltuainen. Sekoita. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon.
Paista juuriblinit voissa blinipannulla. Käännä blini, kun siihen nousevat kuplat ovat puhjennet. Varo polttamasta.
Tarjoa juuriblinit heti mädin, punasipulikuutioiden, smetanan ja tillin kanssa.