Maku

Juuriblinit – elämäsi parhaat blinit leivotaan hapanjuuresta

5 h
0
0

Juuriblinit ovat ruokatoimittaja Kati Pohjan kehittämät taivaallisen hyvät, ihanan happamat blinit. Ne valmistetaan hapanjuuresta, jota jää usein yli, kun juurta ruokitaan tulevaa leivontaa varten. Tarjoa juuriblinit suoraan pannulta mädin, sipulikuutioiden ja smetanan kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (8-12 kpl)

Juuriblinit

  • 50-70 gruokittua juurta
  • 200 gbulgarianjogurttia
  • 2 dltattarijauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlmaitoa (lämmintä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkl voita (sulatettuna)
  • 1muna

Tarjoilu

  • 150 gmätiä
  • 1-2punasipulia (kuutioituna)
  • 150 gsmetanaa
  • 1/2 dltilliä

Paistaminen

  • 25 gvoita

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN5 h
PASSIIVINEN

Juuriblinit valmistuvat helposti näin:

  1. Sekoita kulhossa juuri, huoneenlämpöinen jogurtti, tattarijauhot ja sokeri. Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 4 tuntia. Taikina ei kohoa paljon, mutta siinä tulisi kuitenkin selkeästi olla havaittavissa ”elonmerkkejä”, eli pientä kuplintaa ja kohoamista.
  2. Lisää taikinaan maito, suola, voisula ja keltuainen. Sekoita. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon.
  3. Paista juuriblinit voissa blinipannulla. Käännä blini, kun siihen nousevat kuplat ovat puhjennet. Varo polttamasta.
  4. Tarjoa juuriblinit heti mädin, punasipulikuutioiden, smetanan ja tillin kanssa.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

MITÄ PIDIT?
0