Maku

Juuriblinit – elämäsi parhaat blinit leivotaan hapanjuuresta

5 h
0
0

Juuriblinit ovat ruokatoimittaja Kati Pohjan kehittämät taivaallisen hyvät, ihanan happamat blinit. Ne valmistetaan hapanjuuresta, jota jää usein yli, kun juurta ruokitaan tulevaa leivontaa varten. Tarjoa juuriblinit suoraan pannulta mädin, sipulikuutioiden ja smetanan kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (8-12 kpl)

Juuriblinit

  • 50-70 gruokittua juurta
  • 200 gbulgarianjogurttia
  • 2 dltattarijauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlmaitoa (lämmintä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkl voita (sulatettuna)
  • 1muna

Tarjoilu

  • 150 gmätiä
  • 1-2punasipulia (kuutioituna)
  • 150 gsmetanaa
  • 1/2 dltilliä

Paistaminen

  • 25 gvoita

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN5 h
PASSIIVINEN
MITÄ PIDIT?
0