


Juuressosekeitto – vihanneslaatikon jämistä syntyy tarkan markan arkiruoka
55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
Juuressosekeitto on ruoka, joka nipistää ruokahävikin minimiin! Väsähtäneet yrtit voi sekoittaa parmesaanin kanssa tahnaksi, joka piristää keittoa. Tahna on hyvää myös leivän tai risoton päällä.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
noin 1 kg
juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, perunaa, juuriselleriä)
1
sipuli
2–3
valkosipulin kynttä
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 l
kasvislientä
1
parmesaanijuuston kannikka
2
laakerinlehteä
Parmesaani-yrttitahna
1 dl
parmesaania raasteena
½ dl
kuivahtanutta leipää raasteena
1 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, korianteria)
½ dl
öljyä
¼ tl
mustapippuria
Juuressosekeitto – ohje:
- Aloita tahnasta. Raasta parmesaani kulhoon. Raasta tai hienonna leipä veitsellä muruksi. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi.
- Pese juurekset ja sipuli huolellisesti ja leikkaa kuorineen ronskeiksi paloiksi uunipellille. Lisää kokonaiset, kuoritut valkosipulinkynnet, tomaattipyree, öljy, suola ja pippuri ja kääntele käsin seosta niin, että maut tasoittuvat. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää parmesaanikannikka ja laakerinlehdet liemeen. Siirrä paahdetut kasvikset pelliltä kattilaan ja hauduta 15–20 minuuttia. Poista parmesaanikannikka ja soseuta keitto. Tarjoa juuressosekeitto parmesaani-yrttitahnan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat