Kotivinkki

Juuressosekeitto – vihanneslaatikon jämistä syntyy tarkan markan arkiruoka

55 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
20 min
Juuressosekeitto on ruoka, joka nipistää ruokahävikin minimiin! Väsähtäneet yrtit voi sekoittaa parmesaanin kanssa tahnaksi, joka piristää keittoa. Tahna on hyvää myös leivän tai risoton päällä.
KA
4.8
0
Julkaistu 12.10.2022


Reseptin ainekset (4–5 annosta)

  • noin 1 kgjuureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, perunaa, juuriselleriä)
  • 1sipuli
  • 2–3valkosipulin kynttä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 lkasvislientä
  • 1parmesaanijuuston kannikka
  • 2laakerinlehteä

Parmesaani-yrttitahna

  • 1 dlparmesaania raasteena
  • ½ dlkuivahtanutta leipää raasteena
  • 1 dlyrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, korianteria)
  • ½ dlöljyä
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Juuressosekeitto – ohje:

  1. Aloita tahnasta. Raasta parmesaani kulhoon. Raasta tai hienonna leipä veitsellä muruksi. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi.
  2. Pese juurekset ja sipuli huolellisesti ja leikkaa kuorineen ronskeiksi paloiksi uunipellille. Lisää kokonaiset, kuoritut valkosipulinkynnet, tomaattipyree, öljy, suola ja pippuri ja kääntele käsin seosta niin, että maut tasoittuvat. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää parmesaanikannikka ja laakerinlehdet liemeen. Siirrä paahdetut kasvikset pelliltä kattilaan ja hauduta 15–20 minuuttia. Poista parmesaanikannikka ja soseuta keitto. Tarjoa juuressosekeitto parmesaani-yrttitahnan kanssa.
Kommentoi »