Maku

Juuressosekeitto joulurosollin aineksista

20 min
GL
KA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlkasvislientä
  • 3 kplperunaa (kuutioituna)
  • 400 grosollia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää perunakuutiot ja keitä kypsäksi.

Lisää rosolli ja kuumenna. Soseuta keitto. Mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla makusi mukaan.

Sekoita halutessasi juuressosekeittoon puolet ranskankermasta ja tarjoa loput keiton kanssa. Ripottele juuressosekeiton pinnalla hienonnettua persiljaa.

• Käytä rosollia, jos sitä jää joulunpyhistä tähteeksi. Kaupoista saat rosollia heti joulun jälkeen edullisesti. Rosollin voit korvata esim. joulusta tähteeksi jääneillä juureksilla.

MITÄ PIDIT?
5