


Juurespata
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
300 g
lanttua
300 g
palsternakkaa
6 kpl
porkkanaa
2 kpl
sipulia
1 kpl
kyssäkaalia
2 tl
mustapippuria (kokonaisia)
3 kpl
laakerinlehteä
2 tl
timjamia
1 1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
7 dl
vettä
Kuori ja kuutioi lantut, palsternakat, porkkanat, sipulit ja kaali. Lado vihannekset uuninkestävään vuokaan. Valitse mielellään kannellinen astia. Mausta mustapippurilla, laakerinlehdillä, timjamilla ja murennetuilla liemikuutioilla. Kaada päälle vesi.
Pane juurespata 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Sekoita ja vähennä uunin lämpö 150 asteeseen. Anna ruoan muhia kannen alla ainakin 2 tuntia. Mitä kauemmin jaksat juurespataa haudutella sen mehevämmiksi ja makeammiksi kasvikset muuttuvat. Tarjoa juurespadan kanssa perunamuhennosta ja puolukkasurvosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat