Maku

Juurespata

2 h 20 min
4
0

Juurespata

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 glanttua
  • 300 gpalsternakkaa
  • 6 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplkyssäkaalia
  • 2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 tltimjamia
  • 1 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 7 dlvettä

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori ja kuutioi lantut, palsternakat, porkkanat, sipulit ja kaali. Lado vihannekset uuninkestävään vuokaan. Valitse mielellään kannellinen astia. Mausta mustapippurilla, laakerinlehdillä, timjamilla ja murennetuilla liemikuutioilla. Kaada päälle vesi.

Pane juurespata 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Sekoita ja vähennä uunin lämpö 150 asteeseen. Anna ruoan muhia kannen alla ainakin 2 tuntia. Mitä kauemmin jaksat juurespataa haudutella sen mehevämmiksi ja makeammiksi kasvikset muuttuvat. Tarjoa juurespadan kanssa perunamuhennosta ja puolukkasurvosta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä