Maku

Juureksilla ja lihalla täytetty leipä

1 h 30 min
3
0

Juureksilla ja lihalla täytetty leipä

MU
MA
0
3
Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmarinoituja naudanlihasuikaleita
  • 1 rklruokaöljyä
  • 100 glanttua (suikaloituna)
  • 1 kplporkkanaa (suikaloituna)
  • 1 kplpalsternakkaa (suikaloituna)
  • 100 gjuuriselleriä (suikaloituna)
  • 100 gtuoreita herkkusieniä
  • 1/2 kplpurjoa (viipaloituna)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlviherpippuria (kokonaisia)
  • 3 dlpunaviiniä
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1 kplvaaleaa leipää (esim. maalaisleipä)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Täytetty leipä on helppo muunnelma lanttukukosta. Uunissa liha ja juurekset muhivat pehmeiksi ja maukkaiksi.
Ruskista lihasuikaleet kuumassa öljyssä. Lisää kasvikset, suola ja kokonaiset viherpippurit. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Nosta lämpö korkeaksi ja kaada viini pannuun. Hauduta kunnes viini on kokonaan haihtunut. Mausta yrttiseoksella. Leikkaa kokonaisesta leivästä kansi irti ja koverra pehmeä sisus pois. Kaada lihahäystö leivän sisään, laita kansi päälle ja kääri leipä leivinpaperiin tai alumiinifolioon.

Nosta leipäpaketti 175-asteiseen uuniin ja anna muhia 30-60 minuuttia.

•Nauti lämmin leipä raikkaan salaatin kanssa. Voit tarjota kypsäksi paistetut marinoidut nautasuikaleet pitaleivän välissä jalapenojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä