Maku

Joutsenolainen leipä

1 h 45 min
MU
KA
3
0


 

Tulosta
Teksti Katariina Korkeaoja, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (2 kpl)

Juuri

  • 5 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlohrajauhoja

Taikinaan

  • 3 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja ohrajauhot. Peitä kulho liinalla ja anna taikinajuuren tekeytyä vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele jauhoja apuna käyttäen noin 2 cm:n paksuisiksi leiviksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota leipää liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paista joutsenolaista leipää 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3