Maku

Joutsenolainen leipä

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
MU
KA
3.4
2
Julkaistu: 20.9.2010


Reseptin ainekset (2 kpl)

Juuri

  • 5 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlohrajauhoja

Taikinaan

  • 3 dlvehnäjauhoja
Tulosta

Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja ohrajauhot. Peitä kulho liinalla ja anna taikinajuuren tekeytyä vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele jauhoja apuna käyttäen noin 2 cm:n paksuisiksi leiviksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota leipää liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paista joutsenolaista leipää 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 20–25 minuuttia.

2 kommenttia