


Joutsenolainen leipä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
2 kpl
Juuri
5 dl
piimää
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
5 dl
ohrajauhoja
Taikinaan
3 dl
vehnäjauhoja
Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja ohrajauhot. Peitä kulho liinalla ja anna taikinajuuren tekeytyä vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele jauhoja apuna käyttäen noin 2 cm:n paksuisiksi leiviksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota leipää liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paista joutsenolaista leipää 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 20–25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat