


Syötävät tähdet
Joulutähtitortut – taittele tortut tutun joulukukan muotoon ja täytä trendimauilla
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Perinteistä joulutähteä muistuttavat tähtitortut taitellaan ohuista lehtitaikinalevyistä. Täytä tortut trendikkäästi kirsikkamarmeladilla ja pistaasirouheella. Ohjeen lopusta löydät vaihekuvat torttujen taitteluun.
Reseptin ainekset
16 kpl
1 pkt (8 kpl / 500 g)
ohuita lehtitaikinalevyjä (Myllyn Paras)
Täyte
1 rs (280 g)
paistonkestävää rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka)
1 ps (70 g)
kuorettomia pistaasipähkinöitä (esim. Pirkka)
Voitelu
1
muna
Lisäksi
tomusokeria
Joulutähtitortut – ohje:
- Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja anna sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi.
- Taittele neliön kulmat keskelle kirjekuoren tapaan.
- Käännä taikinapala ympäri niin, että taiteltu puoli jää alle.
- Taita jälleen kulmat keskelle kirjekuoren tapaan. Paina keskeltä hyvin kiinni.
- Käännä jälleen taikina ylösalaisin niin, että juuri taiteltu puoli jää alle.
- Nosta päällimmäisenä olevat taikinaneliökerrokset kulmiin korvamaisiksi terälehdiksi.
- Käännä torttu vielä kerran ympäri ja nipistä kulmien päät sormenpäillä teräviksi.
- Voitele halutessasi munalla, lusikoi tai pursota keskelle marmeladia ja ripottele rouhittuja pistaasipähkinöitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat