Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Syötävät tähdet

Joulutähtitortut – taittele tortut tutun joulukukan muotoon ja täytä trendimauilla

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Perinteistä joulutähteä muistuttavat tähtitortut taitellaan ohuista lehtitaikinalevyistä. Täytä tortut trendikkäästi kirsikkamarmeladilla ja pistaasirouheella. Ohjeen lopusta löydät vaihekuvat torttujen taitteluun.

9.11.2025
Reseptin ainekset
16 kpl
1 pkt (8 kpl / 500 g)
ohuita lehtitaikinalevyjä (Myllyn Paras)
Täyte
1 rs (280 g)
paistonkestävää rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka)
1 ps (70 g)
kuorettomia pistaasipähkinöitä (esim. Pirkka)
Voitelu
1
muna
Lisäksi
tomusokeria

Joulutähtitortut – ohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja anna sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi.
  2. Taittele neliön kulmat keskelle kirjekuoren tapaan.
  3. Käännä taikinapala ympäri niin, että taiteltu puoli jää alle.
  4. Taita jälleen kulmat keskelle kirjekuoren tapaan. Paina keskeltä hyvin kiinni.
  5. Käännä jälleen taikina ylösalaisin niin, että juuri taiteltu puoli jää alle.
  6. Nosta päällimmäisenä olevat taikinaneliökerrokset kulmiin korvamaisiksi terälehdiksi.
  7. Käännä torttu vielä kerran ympäri ja nipistä kulmien päät sormenpäillä teräviksi.
  8. Voitele halutessasi munalla, lusikoi tai pursota keskelle marmeladia ja ripottele rouhittuja pistaasipähkinöitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt