


Leipä on lastattu
Leipä on lastattu hyvällä ololla! Jouluinen platterileipä on täynnä kuitua, proteiinia ja ihanaa makua
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Saat vaihtelua tarjoiluun, kun teet leivästä tarjottimen! Asettele värikkäät täytteet itse leivotulle jogurttileivälle näyttävän ja trendikkään platterin eli herkkutarjottimen tapaan.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
4 dl
maustamatonta jogurttia
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
Täyte
1 rs (150 g)
falafeleja
125 g
pieniä mozzarellapalloja
1 rku
rapeaa salaattia tai rucolaa
1 rs (200 g)
hummusta
1 dl
artisokansydämiä öljyssä
Koristeluun
2
viikunaa
150 g
viinirypäleitä
1 rs (150 g)
karhunvatukoita
rosmariininoksia
Jouluinen platterileipä - ohje:
- Sekoita kulhossa jogurtti ja oliiviöljy. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne jogurtin joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikina kevyesti jauhotetuin käsin soikeaksi noin parin sentin paksuiseksi pohjaksi.
- Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarkista vielä kypsyys: kun leivän pohja on kauniin ruskea ja napakka, leipä on kypsä. Anna jäähtyä hetki. Nosta leipä laakeaan tarjoiluastiaan.
- Lämmitä falafelit uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta mozzarellapallot. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa viikunat puoliksi tai neljän osaan. Huuhtele viinirypäleet.
- Levitä leivälle hummusta, falafeleja, salaatinlehtiä, artisokansydämiä ja mozzarellapalloja. Koristele viikunalohkoilla, viinirypäleillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat