Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Leipä on lastattu

Leipä on lastattu hyvällä ololla! Jouluinen platterileipä on täynnä kuitua, proteiinia ja ihanaa makua

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min

Saat vaihtelua tarjoiluun, kun teet leivästä tarjottimen! Asettele värikkäät täytteet itse leivotulle jogurttileivälle näyttävän ja trendikkään platterin eli herkkutarjottimen tapaan.

13.12.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
4 dl
maustamatonta jogurttia
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
Täyte
1 rs (150 g)
falafeleja
125 g
pieniä mozzarellapalloja
1 rku
rapeaa salaattia tai rucolaa
1 rs (200 g)
hummusta
1 dl
artisokansydämiä öljyssä
Koristeluun
2
viikunaa
150 g
viinirypäleitä
1 rs (150 g)
karhunvatukoita
rosmariininoksia

Jouluinen platterileipä - ohje:

  1. Sekoita kulhossa jogurtti ja oliiviöljy. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne jogurtin joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikina kevyesti jauhotetuin käsin soikeaksi noin parin sentin paksuiseksi pohjaksi.
  3. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarkista vielä kypsyys: kun leivän pohja on kauniin ruskea ja napakka, leipä on kypsä. Anna jäähtyä hetki. Nosta leipä laakeaan tarjoiluastiaan.
  4. Lämmitä falafelit uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta mozzarellapallot. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa viikunat puoliksi tai neljän osaan. Huuhtele viinirypäleet.
  5. Levitä leivälle hummusta, falafeleja, salaatinlehtiä, artisokansydämiä ja mozzarellapalloja. Koristele viikunalohkoilla, viinirypäleillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt