Maku

Jogurttinen naanleipä

1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
MU
KA
4.3
1


Ainekset (8 kpl)

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 10 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
Tulosta

Ota jogurtti huoneenlämpöön noin tunti ennen taikinan tekoa. Sekoita kuivahiiva lämpimään 42-asteiseen veteen hunajan kanssa. Lisää jogurtti, suola ja jauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta pieniä palloja ja paina ne kädellä littaniksi. Asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota 15 minuuttia. Pirskottele leipien päälle vettä ja ripottele koristeeksi siemeniä. Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia. Tarjoa hernelevitteen kanssa. •Leipä paisuu uunissa palloksi ja litistyy taas, kun sen ottaa uunista. Kun leipä on hieman jäähtynyt, sen voi halkaista ja täyttää esim. salaatilla, juustolla tai hernelevitteellä.

MITÄ PIDIT?
4.33
1 kommentti