Maku

Jauhelihapihvit – arjen luotto-ohje, johon palaat uudelleen ja uudelleen

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Jauhelihapihvit valmistuvat helposti ja nopeasti paistinpannulla ja maistuvat yhtä hyviltä kuin mummin tekemät. Tämän luotto-ohjeen pistät hyvään talteen!
3.7
9
Julkaistu 21.5.2006


Reseptin ainekset (10 kpl)

Jauhelihapihvit

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1sipuli
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1muna
  • 1½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
Ravintosisältö / 100g — 200 kcal
Tulosta

Jauhelihapihvit valmistuvat näin:

  1. Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään kulhossa. Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.
  2. Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.
  3. Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile jauhelihapihveiksi. Paista jauhelihapihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Tarjoa jauhelihapihvit perunasoseen kanssa tai hampurilaisen välissä.Vinkki!

Vinkki!

  • Voit paistaa jauhelihapihvit myös uunissa 200 asteessa. Paistoaika on noin 20 minuuttia.
  • Kokeile erilaisia jauhelihoja. Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.
  • Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim. yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne. Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim. punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.
9 kommenttia