3,7(77)
Jauhelihapihvit – arjen luotto-ohje, johon palaat uudelleen ja uudelleen
30 min
Jauhelihapihvit valmistuvat helposti ja nopeasti paistinpannulla ja maistuvat yhtä hyviltä kuin mummin tekemät. Tämän luotto-ohjeen pistät hyvään talteen!
21.5.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
Jauhelihapihvit
1 dlkorppujauhoja
2 dlkermaviiliä
1sipuli
1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1muna
1½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 tlpaprikajauhetta
500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Jauhelihapihvit valmistuvat näin:

  1. Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään kulhossa. Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.
  2. Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.
  3. Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile jauhelihapihveiksi. Paista jauhelihapihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Tarjoa jauhelihapihvit perunasoseen kanssa tai hampurilaisen välissä.Vinkki!

Vinkki!

  • Voit paistaa jauhelihapihvit myös uunissa 200 asteessa. Paistoaika on noin 20 minuuttia.
  • Kokeile erilaisia jauhelihoja. Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.
  • Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim. yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne. Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim. punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.
9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo