Jauhelihapihvit – arjen luotto-ohje, johon palaat uudelleen ja uudelleen
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Jauhelihapihvit valmistuvat helposti ja nopeasti paistinpannulla ja maistuvat yhtä hyviltä kuin mummin tekemät. Tämän luotto-ohjeen pistät hyvään talteen!
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.5.2006

Jauhelihapihvit – arjen luotto-ohje, johon palaat uudelleen ja uudelleen
Ainekset (10 kpl)
Jauhelihapihvit
- 1 dlkorppujauhoja
- 2 dlkermaviiliä
- 1sipuli
- 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 1muna
- 1½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 tlpaprikajauhetta
- 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
Ravintosisältö / 100g — 200 kcal
Jauhelihapihvit valmistuvat näin:
- Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään kulhossa. Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.
- Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.
- Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile jauhelihapihveiksi. Paista jauhelihapihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa jauhelihapihvit perunasoseen kanssa tai hampurilaisen välissä.Vinkki!
Vinkki!
- Voit paistaa jauhelihapihvit myös uunissa 200 asteessa. Paistoaika on noin 20 minuuttia.
- Kokeile erilaisia jauhelihoja. Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.
- Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim. yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne. Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim. punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.71