Jauhelihapihvit

30 min
3.7
9

Jauhelihapihvit

Oletko etsinyt hyvää perusohjetta jauhelihapihveihin? Tässä se on! Maukkaat jauhelihapihvit valmistuvat helposti uunissa tai nopsasti pannulla. Suosittelemme!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Jauhelihapihvit valmistuvat näin:

Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään kulhossa. Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi. Paista jauhelihapihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Tarjoa jauhelihapihvit perunasoseen kanssa tai hampurilaisen välissä.

  • Voit paistaa jauhelihapihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Muotoile taikinasta jauhelihapihvien asemesta esim. lihapyöryköitä tai lihamureke.
  • Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim. yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne. Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim. punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

Vinkki!

Kokeile erilaisia jauhelihoja. Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä