


Maukas jauhelihakeitto
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Maukas jauhelihakeitto maistuu niin kesällä kuin talvellakin. Arkiruokaklassikko saa kivaa väriä maissista ja yrteistä!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan paistijauhelihaa
1 l
vettä
1
lihaliemikuutio
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
oreganoa
4
perunaa
3
porkkanaa
300 g
maissinjyviä (1 purkki)
Lisäksi
tuoretta oreganoa tai muuta tuoreyrttiä silputtuna
Maukas jauhelihakeitto – ohje:
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista se kevyesti. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet.
Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta maissi. Lisää perunat, porkkanat ja maissi kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Tarkista maku. Mausta lopuksi yrttisilpulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat