Jauhelihakeitto
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minIhana jauhelihakeitto maistuu niin kesällä kuin talvellakin. Arkiruokaklassikko saa kivaa väriä maissista ja yrteistä!
GL
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.9.2015

Jauhelihakeitto
Ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 400 gnaudan paistijauhelihaa
- 10 dlvettä
- 1 kpllihaliemikuutiota
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 tloreganoa
- 4 kplperunaa
- 3 kplporkkanaa
- 300 gmaissinjyviä (1 purkki)
Lisäksi
- tuoretta oreganoa tai muuta tuoreyrttiä silputtuna
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista se kevyesti. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet.
Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta maissi. Lisää perunat, porkkanat ja maissi kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Tarkista maku. Mausta lopuksi yrttisilpulla.
MITÄ PIDIT?
5