Maku

Jauhelihakeitto

30 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen20 min
Ihana jauhelihakeitto maistuu niin kesällä kuin talvellakin. Arkiruokaklassikko saa kivaa väriä maissista ja yrteistä!
GL
MA
MU
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 10 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tloreganoa
  • 4 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 300 gmaissinjyviä (1 purkki)

Lisäksi

  • tuoretta oreganoa tai muuta tuoreyrttiä silputtuna
Tulosta

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista se kevyesti. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet.

Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta maissi. Lisää perunat, porkkanat ja maissi kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista maku. Mausta lopuksi yrttisilpulla.

MITÄ PIDIT?
5