Maku

Jauhelihakastike tomaattimurskalla

30 min
4
0

Jauhelihakastike tomaattimurskalla

LA
MA
MU
0
4
Jauhelihakastike tomaattimurskalla on herkullinen arjen suosikkiruoka. Tarjoa jauhelihakastike pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha paistokasarissa ilman rasvaa. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita ne lihojen joukkoon. Lisää tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja kaada paistokasariin. Sekoita tasaiseksi.

Mittaa joukkoon mausteet. Kuumenna jauhelihakastike kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Tarjoa jauhelihakastike keitetyn täysjyvä-kuviopastan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä