


Enchiladas – meksikolaiset uunitortillat täytetään jauhelihalla ja pavuilla
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Enchiladat ovat meksikolaisia uunitortilloja, jotka täytetään tomaattisella jauheliha-paputäytteellä. Juustoraasteella kuorrutetut enchiladat paistuvat uunissa meheviksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
8
vehnätortillaa
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
tuore chili
1
paprika
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
400 g
ruskeita papuja
500 g
tomaattimurskaa
1 rkl
sokeria
1 tl
basilikaa
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
cayennepippuria
100 g
juustoa (raastettuna)
Lisäksi
200 g
ranskankermaa
Enchiladas – ohje:
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua chili. Halkaise, huuhtele ja kuutioi paprika.
- Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa, kunnes ne pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi.
- Huuhtele pavut ja lisää ne jauhelihan sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia. Tarkista maku.
- Annostele kullekin vehnätortillalle jauhelihakastiketta. Kääri tortillat rullalle. Nosta ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla kunnes juusto sulaa ja tortillat saavat kauniin värin, 10–15 minuuttia. Tarjoa enchiladat salaatin ja ranskankerman kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat