Jauhelihaenchiladat
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minMeksikolaiset jauhelihaenchiladat täytetään punaisella jauheliha-paputäytteellä. Juustoraasteella kuorrutetut enchiladat paistuvat uunissa meheviksi.
MU
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2014

Jauhelihaenchiladat
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 8 kplvehnätortillaa
Täyte
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1/2 kpltuoretta chiliä
- 1 kplpaprikaa
- 2 rklrypsiöljyä
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- 400 gruskeita papuja
- 500 gtomaattimurskaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlbasilikaa
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlcayennenpippuria
- 100 gjuustoa (raastettuna)
Lisäksi
- 200 granskankermaa
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua chili. Halkaise, huuhtele ja kuutioi paprika.
Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa, kunnes ne pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi.
Huuhtele pavut ja lisää ne jauhelihan sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia. Tarkista maku.
Annostele kullekin vehnätortillalle jauhelihakastiketta. Kääri tortillat rullalle. Nosta ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla kunnes juusto sulaa ja tortillat saavat kauniin värin, 10–15 minuuttia. Tarjoa jauhelihatortillat salaatin ja ranskankerman kera.