Maku

Jauhelihaenchiladat

45 min
4.3
1

Jauhelihaenchiladat

MU
1
4.3
Meksikolaiset jauhelihaenchiladat täytetään punaisella jauheliha-paputäytteellä. Juustoraasteella kuorrutetut enchiladat paistuvat uunissa meheviksi.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplvehnätortillaa

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpaprikaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 400 gruskeita papuja
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlbasilikaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 100 gjuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • 200 granskankermaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua chili. Halkaise, huuhtele ja kuutioi paprika.

Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa, kunnes ne pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi.

Huuhtele pavut ja lisää ne jauhelihan sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia. Tarkista maku.

Annostele kullekin vehnätortillalle jauhelihakastiketta. Kääri tortillat rullalle. Nosta ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla kunnes juusto sulaa ja tortillat saavat kauniin värin, 10–15 minuuttia. Tarjoa jauhelihatortillat salaatin ja ranskankerman kera.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä