Maku

Jauheliha-juureskiusaus

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Juuresten iloisenvärinen sekoitus tekee tästä kiusauksesta tavallista paremman. Tästä jauheliha-juureskiusauksesta riittää syötävää seuraavallekin päivälle!
GL
MU
4.3
5
Julkaistu: 7.10.2015


Ainekset (6 annosta)

  • 500 gperunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplpunajuurta
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 100 glanttua
  • 100 gtuoretta selleriä
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlruokakermaa (tai maitoa)
  • 250 gtuorejuustoa (Koskenlaskija pehmeä)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (tai timjamia, silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta
Kuori perunat ja juurekset. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit.
Paahda jauheliha pannulla sipulin kanssa. Lado juurekset ja jauhelihaseos kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
Yhdistä ruokakerma, juusto ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka paistamisen alkuun kevyesti foliolla.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia peitettynä, poista folio ja kypsennä edelleen noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet.  
5 kommenttia