Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kaverit kylään

Jannika B:n katkarapurisotto on täydellisen täyteläinen – “Vietämme ystäväporukalla risottosunnuntaita"

40 min

Laulaja Jannika B:n herkullinen katkarapurisotto saa täyteläisen makunsa mascarponesta sekä parmesaanista. ”Opettelin tekemään lempiruokaani risottoa, ja sen jälkeen olemme viettäneet ystäväporukalla risottosunnuntaita”, Jannika kertoo.

14.8.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 1 litra
vettä
3 rkl
hummerifondia
1 rkl
oliiviöljyä
2
salottisipulia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni
kuivattu punainen chili
2 dl
arborioriisiä
1 dl
valkoviiniä
2–3 rkl
voita
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
½ rs (á 250 g)
mascarponea
½ tl
suolaa
Lisäksi
300 g
jättikatkaravunpyrstöjä
1 rkl
voita
½ tl
suolaa
ripaus chilihiutaleita
¼ rku
lehtipersiljaa

Jannika B:n katkarapurisotto – ohje:

  1. Valmista hummeriliemi sekoittamalla kuumaan veteen hummerifondi. Pidä lientä koko ajan miedosti lämpimänä.
  2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Hienonna chili.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja chiliä kolmisen minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää riisi.
  4. Kuullota riisiä muutama minuutti, kunnes riisi alkaa olla reunoilta läpikuultavaa. Lisää viini ja hämmennä koko ajan.
  5. Lisää hummerilientä kauhallinen kerrallaan ja laske lieden lämpö sellaiseksi, että neste poreilee, mutta ei kiehu kovaa. Anna liemen imeytyä riisiin kunnolla ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Liemen lisäämisessä ja riisin kypsymisessä menee aikaa noin 15 minuuttia. Riisin tulisi olla pehmeää mutta siinä saa olla purutuntumaa. Risoton kuuluu jäädä löysähköksi.
  6. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää voi, parmesaaniraaste ja mascarpone. Mausta suolalla.
  7. Kuumenna voi pannulla ja paista (sulatettuja) jättikatkaravun pyrstöjä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja halutessasi chilihiutaleilla.
  8. Annostele risotto lautasille ja asettele päälle paistettuja katkaravunpyrstöjä. Viimeistele annos lehtipersiljalla.

”Opettelin tekemään lempiruokaani risottoa, ja sen jälkeen olemme viettäneet ystäväporukalla risottosunnuntaita. Riisiä jaksaa pyöritellä kattilassa kolme varttia, kun samalla vaihtaa kuulumisia valkoviinilasillista nauttien. Käytän Anni Ihamäen ohjetta. Reseptissä ei ole määritelty voin ja mascarponen määrää, mutta muutama ruokalusikallinen voita ja puolikas tuorejuustopaketti riittävät. Tarjoilen risoton scampien tai katkarapujen kanssa.”

Jannika Wirtanen on 39-vuotias laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan artistinimellä Jannika B.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt