


Janne Katajan jauhelihapihvit kypsyvät rennosti grillissä – nappaa suosikkinäyttelijän maukas ohje!
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Janne Katajan maukkaat jauhelihapihvit syntyvät paistijauhelihasta ja saavat makua maustepippurista ja suositusta ranskalaisesta sipulikeitosta. ”Paistijauhelihasta kannattaa valita rasvaisin versio – se toimii grillissä parhaiten.”
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 kg
naudan paistijauhelihaa
1,5 pss (à 52 g)
ranskalaisen sipulikeiton aineksia ((esim. Knorr))
1
muna
1 pss (35 g)
jauhelihamaustetta ((suolaton, esim. Meira))
1 tl
mustapippuria (jauhettuna)
½ tl
maustepippuria (jauhettuna)
¼ tl
valkopippuria (jauhettuna)
Tarjoiluun
4
maissintähkää (esikypsennettyä)
4 rkl
sweet chili -kastiketta
1 kg
uusia perunoita
75 g
voita
1 rku
ruohosipulia hienonnettuna
Janne Katajan jauhelihapihvit – ohje:
- Sekoita pihvien ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi ja anna sen levätä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.
- Keitä perunat kypsiksi.
- Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon hienonnettu ruohosipuli. Puolita maissintähkät ja sivele niihin sweet chili -kastiketta.
- Muotoile massasta halutusta paksuudesta riippuen noin 8–10 pihviä. Paista pihvejä grillissä folion tai sileän parilan päällä molemmilta puolilta noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Grillaa samalla maissintähkiä välillä käännellen noin 10 minuuttia.
- Tarjoile jauhelihapihvit uusien perunoiden, grillatun maissin ja ruohosipulivoisulan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat