Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jänispatee salaattipetillä

3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
24.11.2009
Reseptin ainekset
8 annosta
200 g
siankylkeä
400 g
jänistä
3 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
rosmariinia
50 g
paistettuja kantarelleja
100 g
pekonia
Voiteluun
1 rkl
voita
Lisäksi
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
mustaherukkahyytelöä

Jauha porsaanliha kahteen kertaan ja jäniksenliha kertaalleen lihamyllyllä.

Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sekoita sipulisilppu, mausteseos ja lihat keskenään. Paista koepala paistinpannulla, että voit tarkistaa maun ja lisätä mausteita tarvittaessa.

Voitele noin litran vetoinen vuoka voilla ja painele puolet lihaseoksesta tasaisesti vuokaan. Lisää paistetut kantarellit keskelle nauhaksi ja painele loput lihaseoksesta vuokaan. Peitä jänispatee pekoniviipaleilla.

Kypsennä vesihauteessa 120-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Jäähdytä kylmäksi ja kumoa vuoasta. Leikkaa jänispatee viipaleiksi.

Revi alkupalalautaselle muutamia salaatinlehtiä, ripottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Nosta jänispateeviipale salaattipetille ja tarjoa mustaherukkamarjahyytelön kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt