


Jänispatee salaattipetillä
Jauha porsaanliha kahteen kertaan ja jäniksenliha kertaalleen lihamyllyllä.
Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sekoita sipulisilppu, mausteseos ja lihat keskenään. Paista koepala paistinpannulla, että voit tarkistaa maun ja lisätä mausteita tarvittaessa.
Voitele noin litran vetoinen vuoka voilla ja painele puolet lihaseoksesta tasaisesti vuokaan. Lisää paistetut kantarellit keskelle nauhaksi ja painele loput lihaseoksesta vuokaan. Peitä jänispatee pekoniviipaleilla.
Kypsennä vesihauteessa 120-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Jäähdytä kylmäksi ja kumoa vuoasta. Leikkaa jänispatee viipaleiksi.
Revi alkupalalautaselle muutamia salaatinlehtiä, ripottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Nosta jänispateeviipale salaattipetille ja tarjoa mustaherukkamarjahyytelön kanssa.