Maku

Jänispatee salaattipetillä

3 h 40 min
0
0

Jänispatee salaattipetillä

MU
GL
0
0
Teksti Joakim Ignatius
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 200 gsiankylkeä
  • 400 gjänistä
  • 3 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlrosmariinia
  • 50 gpaistettuja kantarelleja
  • 100 gpekonia

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 dlmustaherukkahyytelöä

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Jauha porsaanliha kahteen kertaan ja jäniksenliha kertaalleen lihamyllyllä.

Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sekoita sipulisilppu, mausteseos ja lihat keskenään. Paista koepala paistinpannulla, että voit tarkistaa maun ja lisätä mausteita tarvittaessa.

Voitele noin litran vetoinen vuoka voilla ja painele puolet lihaseoksesta tasaisesti vuokaan. Lisää paistetut kantarellit keskelle nauhaksi ja painele loput lihaseoksesta vuokaan. Peitä jänispatee pekoniviipaleilla.

Kypsennä vesihauteessa 120-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Jäähdytä kylmäksi ja kumoa vuoasta. Leikkaa jänispatee viipaleiksi.

Revi alkupalalautaselle muutamia salaatinlehtiä, ripottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Nosta jänispateeviipale salaattipetille ja tarjoa mustaherukkamarjahyytelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä