


Rapeat pallerot
Jalapeno-juustopallot – pikaruokaravintoloista tuttu herkku on yllättävän helppo tehdä kotona
30 min
Nämä juustopallot ovat vastustamaton yhdistelmä venyvän pehmeää juustoa ja jalapenoa rapean paneroinnin sisällä.
Reseptin ainekset
4 annosta
150 g
cheddarjuustoa
150 g
mozzarellajuustoa
1–2
jalapenoa
2 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
muna
Leivitys
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
panko- tai korppujauhoja
1
muna
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Jalapeno-juustopallot – ohje:
- Raasta juustot. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapenot. Sekoita juustoraasteet, jalapenot, maissitärkkelys ja muna keskenään.
- Ota noin ruokalusikallinen juustomassaa aina kerrallaan ja pyörittele palloiksi.
- Riko muna pieneen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen panko- tai korppujauhot. Pyöräytä juustopallot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa 170-asteiseksi.
- Paista juustopallot öljyssä muutamassa erässä. Laske pallot varovasti öljyyn ja anna paistua noin minuutin ajan, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Nosta reikäkauhalla talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle valumaan.
- Tarjoa juustopallot lämpiminä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat