


Jääkellarin siika
24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h 0 min
Jääkellarin siika maustuu tasaisesti kylmässä suolaliemessä. Pieni siirappilisä tekee jääkellarin siiasta rakenteeltaan pehmeän. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
6 annosta
600 g
siikaa (fileenä)
1 tl
roseepippuria (kokonaisia)
½ tl
maustepippuria (kokonaisia)
3 rkl
tuoretta tilliä
Liemi
1 l
vettä
1 dl
karkeaa merisuolaa
½ dl
vaaleaa siirappia
Jääkellarin siika – ohje:
- Kiehauta vesi. Liuota joukkoon suola ja siirappi. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
- Nypi fileistä ruodot pois.
- Murskaa pippurit morttelissa ja ripottele ne kalojen pintaan. Levitä päälle tillin oksia.
- Asettele fileet vastakkain ja nosta ne korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle suolaliemi ja nosta kalojen päälle paino, jotta kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
- Anna siikafileiden suolautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Koristele jääkellarin siika tillillä ja roseepippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat