Maku

Jääkellarin siika

24 h 25 min
4.7
1

Jääkellarin siika

GL
LA
MA
MU
1
4.7
Jääkellarin siika maustuu tasaisesti kylmässä suolaliemessä. Pieni siirappilisä tekee jääkellarin siiasta rakenteeltaan pehmeän. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gsiikaa (fileenä)
  • 1 tlroseepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 3 rkltuoretta tilliä

Lisäksi

  • Liemi
  • 1 l vettä
  • 1 dl karkeaa merisuolaa
  • 1/2 dl vaaleaa siirappia

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Jääkellarin siika valmistuu näin:

Kiehauta vesi. Liuota joukkoon suola ja siirappi. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.

Nypi fileistä ruodot pois.

Murskaa pippurit morttelissa ja ripottele ne kalojen pintaan. Levitä päälle tillin oksia.

Asettele fileet vastakkain ja nosta ne korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle suolaliemi ja nosta kalojen päälle paino, jotta kalat ovat kokonaan liemen peitossa.

Anna siikafileiden suolautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Koristele jääkellarin siika tillillä ja roseepippurilla.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä