Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jääkellarin siika

24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h 0 min

Jääkellarin siika maustuu tasaisesti kylmässä suolaliemessä. Pieni siirappilisä tekee jääkellarin siiasta rakenteeltaan pehmeän. Suosittelemme!

10.12.2012
Reseptin ainekset
6 annosta
600 g
siikaa (fileenä)
1 tl
roseepippuria (kokonaisia)
½ tl
maustepippuria (kokonaisia)
3 rkl
tuoretta tilliä
Liemi
1 l
vettä
1 dl
karkeaa merisuolaa
½ dl
vaaleaa siirappia

Jääkellarin siika – ohje:

  1. Kiehauta vesi. Liuota joukkoon suola ja siirappi. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
  2. Nypi fileistä ruodot pois.
  3. Murskaa pippurit morttelissa ja ripottele ne kalojen pintaan. Levitä päälle tillin oksia.
  4. Asettele fileet vastakkain ja nosta ne korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle suolaliemi ja nosta kalojen päälle paino, jotta kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
  5. Anna siikafileiden suolautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
  6. Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Koristele jääkellarin siika tillillä ja roseepippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt