Jääkellarin siika
24 h 25 min
GL
LA
MA
MU

Jääkellarin siika
Jääkellarin siika maustuu tasaisesti kylmässä suolaliemessä. Pieni siirappilisä tekee jääkellarin siiasta rakenteeltaan pehmeän. Suosittelemme!
Ainekset (6 annosta)
- 600 gsiikaa (fileenä)
- 1 tlroseepippuria (kokonaisia)
- 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
- 3 rkltuoretta tilliä
Lisäksi
- Liemi
- 1 l vettä
- 1 dl karkeaa merisuolaa
- 1/2 dl vaaleaa siirappia
Tee näin
24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h
Jääkellarin siika valmistuu näin:
Kiehauta vesi. Liuota joukkoon suola ja siirappi. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
Nypi fileistä ruodot pois.
Murskaa pippurit morttelissa ja ripottele ne kalojen pintaan. Levitä päälle tillin oksia.
Asettele fileet vastakkain ja nosta ne korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle suolaliemi ja nosta kalojen päälle paino, jotta kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
Anna siikafileiden suolautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Koristele jääkellarin siika tillillä ja roseepippurilla.
MITÄ PIDIT?
4.2