Jääkellarin siika
24 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
24 h Jääkellarin siika maustuu tasaisesti kylmässä suolaliemessä. Pieni siirappilisä tekee jääkellarin siiasta rakenteeltaan pehmeän. Suosittelemme!
GL
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Jääkellarin siika
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 600 gsiikaa (fileenä)
- 1 tlroseepippuria (kokonaisia)
- 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
- 3 rkltuoretta tilliä
Lisäksi
- Liemi
- 1 l vettä
- 1 dl karkeaa merisuolaa
- 1/2 dl vaaleaa siirappia
Jääkellarin siika valmistuu näin:
Kiehauta vesi. Liuota joukkoon suola ja siirappi. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
Nypi fileistä ruodot pois.
Murskaa pippurit morttelissa ja ripottele ne kalojen pintaan. Levitä päälle tillin oksia.
Asettele fileet vastakkain ja nosta ne korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle suolaliemi ja nosta kalojen päälle paino, jotta kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
Anna siikafileiden suolautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Koristele jääkellarin siika tillillä ja roseepippurilla.