Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi

48 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 48 h 0 min

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty kala on unohdettu mutta elegantti ja helppo tapa valmistaa kalaa. Viini-sitruunaliemi tekee lohen rakenteesta kiinteän. 

28.1.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
1000 g
kirjolihifileetä (pyrstöosaa, ruodotonta)
Liemi
3 dl
kuivaa valkoviiniä
3 dl
vettä
1 1/2 dl
balsamiviinietikkaa (vaaleaa)
1 dl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/2 dl
sitruunamehua
10 kpl
maustepippuria (kokonaista)
5 kpl
neilikkaa
4 kpl
laakerinlehteä

Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna liemen jäähtyä hetken, noin 80-asteiseksi.

Nosta lohifilee riittävän isoon vuokaan nahka ylöspäin. Kaada päälle liemi. Peitä vuoka. Anna jäähtyvässä liemessä kypsennetyn lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt