Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi

48 h 15 min
5
0

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi

GL
MA
MU
0
5
Jäähtyvässä liemessä kypsennetty kala on unohdettu mutta elegantti ja helppo tapa valmistaa kalaa. Viini-sitruunaliemi tekee lohen rakenteesta kiinteän. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gkirjolihifileetä (pyrstöosaa, ruodotonta)

Liemi

  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3 dlvettä
  • 1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklsuolaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 10 kplmaustepippuria (kokonaista)
  • 5 kplneilikkaa
  • 4 kpllaakerinlehteä

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna liemen jäähtyä hetken, noin 80-asteiseksi.

Nosta lohifilee riittävän isoon vuokaan nahka ylöspäin. Kaada päälle liemi. Peitä vuoka. Anna jäähtyvässä liemessä kypsennetyn lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä