


Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi
48 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 48 h 0 min
Jäähtyvässä liemessä kypsennetty kala on unohdettu mutta elegantti ja helppo tapa valmistaa kalaa. Viini-sitruunaliemi tekee lohen rakenteesta kiinteän.
Reseptin ainekset
8 annosta
1000 g
kirjolihifileetä (pyrstöosaa, ruodotonta)
Liemi
3 dl
kuivaa valkoviiniä
3 dl
vettä
1 1/2 dl
balsamiviinietikkaa (vaaleaa)
1 dl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/2 dl
sitruunamehua
10 kpl
maustepippuria (kokonaista)
5 kpl
neilikkaa
4 kpl
laakerinlehteä
Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna liemen jäähtyä hetken, noin 80-asteiseksi.
Nosta lohifilee riittävän isoon vuokaan nahka ylöspäin. Kaada päälle liemi. Peitä vuoka. Anna jäähtyvässä liemessä kypsennetyn lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat