4,6(18)
Itse tehty makkara
Maidoton
Munaton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Perinteinen maalaismakkara kätkee sisälleen metsäisiä makuja. Itse tehty makkara on täydellinen herkku kesän grillihetkiin!
Julkaistu 30.7.2015
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
700 gsianlihaa (rasvaista)
400 gsiankylkeä
1 rklkatajanmarjoja (rouhittuna)
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
2 tlmaissitärkkelystä (Maizena)
1 kplkeskiolutta (0,33 l pullo)
3 dllihalientä
Lisäksi
sian tai lampaan suolta

Jauha lihat lihamyllyllä (vaihe 1). Sekoita joukkoon mausteet ja maissitärkkelys. Lisää olutta sen verran, että massa on hieman lihapullataikinaa löysempää. Paista massasta koepala pannulla ja tarkista maku.

Pujota huuhdottu suoli makkarakoneen ”torven päälle” ja tee solmu suolen toiseen päähän, noin puolen metrin päähän. Aloita täyttäminen, mutta älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu puolisen metriä voi sen katkaista. Solmi toinen pää.

Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla, jotta ne eivät aukea kypsennyksen aikana (vaihe 2).

Nosta täytetyt ja taitellut makkarat voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle lihalientä.

Paista 150 asteessa noin tunnin ajan, tai kunnes makkaroiden sisälämpö on 68 astetta.

* Makkarat voi syödä suoraan uunista. Kauniin ja rapsakan paistopinnan saat paistinpannulla tai grillissä.

Lihaisan maalaismakkaran massa paistetaan lampaan- tai siansuolessa. Suolta voi ostaa tuubeissa lihakaupoista. Yhteen satsiin mahtuu noin 3 kiloa täytettä. Lampaansuolesta tulee ohuempi lopputulos. Muista huuhtoa suoli hyvin ennen täyttämistä, sillä suolet säilötään suolassa. 

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Jauha lihat lihamyllyllä.
Vaihe 2
Taittele makkarat ja sido halutessasi puuvillalangalla.
Vaihe 3
Paista makkarat uunissa lihaliemessä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.