Maku

Itse tehty makkara

2 h 10 min
5
0

Itse tehty makkara

MA
MU
0
5
Perinteinen maalaismakkara kätkee sisälleen metsäisiä makuja. Itse tehty makkara on täydellinen herkku kesän grillihetkiin!
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gsianlihaa (rasvaista)
  • 400 gsiankylkeä
  • 1 rklkatajanmarjoja (rouhittuna)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlmaissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 kplkeskiolutta (0,33 l pullo)
  • 3 dllihalientä

Lisäksi

  • sian tai lampaan suolta

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Jauha lihat lihamyllyllä (vaihe 1). Sekoita joukkoon mausteet ja maissitärkkelys. Lisää olutta sen verran, että massa on hieman lihapullataikinaa löysempää. Paista massasta koepala pannulla ja tarkista maku.

Pujota huuhdottu suoli makkarakoneen ”torven päälle” ja tee solmu suolen toiseen päähän, noin puolen metrin päähän. Aloita täyttäminen, mutta älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu puolisen metriä voi sen katkaista. Solmi toinen pää.

Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla, jotta ne eivät aukea kypsennyksen aikana (vaihe 2).

Nosta täytetyt ja taitellut makkarat voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle lihalientä.

Paista 150 asteessa noin tunnin ajan, tai kunnes makkaroiden sisälämpö on 68 astetta.

* Makkarat voi syödä suoraan uunista. Kauniin ja rapsakan paistopinnan saat paistinpannulla tai grillissä.

Vinkki!

Lihaisan maalaismakkaran massa paistetaan lampaan- tai siansuolessa. Suolta voi ostaa tuubeissa lihakaupoista. Yhteen satsiin mahtuu noin 3 kiloa täytettä. Lampaansuolesta tulee ohuempi lopputulos. Muista huuhtoa suoli hyvin ennen täyttämistä, sillä suolet säilötään suolassa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä