Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Terveisiä Keski-Euroopasta

Kaada perunoiden päälle lihalientä ja tee niistä sitten salaatti – näin valmistuu perunasalaatti itävaltalaiseen tyyliin!

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Itävaltalainen perunasalaatti syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Sen salaisuus on mehevät perunat, jotka maustuvat lihaliemessä. Anna tekeytyä, jäähtyä ja nauti!

26.9.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kiinteää perunaa
1
punasipuli
2 ½ dl
vettä
1 rkl
lihafondia
4 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
½ dl
rypsiöljyä
½ rkl
sinappia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna

Itävaltalainen perunasalaatti – ohje:

  1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi, noin 10–15 minuuttia koosta riippuen.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli. Mittaa vesi ja fondi kattilaan, kiehauta, lisää sipulit ja keitä pari minuuttia.
  3. Lisää lihaliemeen etikka, öljy, sinappi, suola ja pippuri.
  4. Valuta ja kuori perunat lämpiminä. Viipaloi tai kuutioi perunat ja laita tarjoilukulhoon.
  5. Kaada lämmin liemi perunoiden päälle, sekoita varovasti ja anna tekeytyä huoneen lämmössä peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt perunoihin.
  6. Viimeistele ruohosipulilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt