


Terveisiä Keski-Euroopasta
Kaada perunoiden päälle lihalientä ja tee niistä sitten salaatti – näin valmistuu perunasalaatti itävaltalaiseen tyyliin!
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Itävaltalainen perunasalaatti syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Sen salaisuus on mehevät perunat, jotka maustuvat lihaliemessä. Anna tekeytyä, jäähtyä ja nauti!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kiinteää perunaa
1
punasipuli
2 ½ dl
vettä
1 rkl
lihafondia
4 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
½ dl
rypsiöljyä
½ rkl
sinappia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
Itävaltalainen perunasalaatti – ohje:
- Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi, noin 10–15 minuuttia koosta riippuen.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Mittaa vesi ja fondi kattilaan, kiehauta, lisää sipulit ja keitä pari minuuttia.
- Lisää lihaliemeen etikka, öljy, sinappi, suola ja pippuri.
- Valuta ja kuori perunat lämpiminä. Viipaloi tai kuutioi perunat ja laita tarjoilukulhoon.
- Kaada lämmin liemi perunoiden päälle, sekoita varovasti ja anna tekeytyä huoneen lämmössä peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt perunoihin.
- Viimeistele ruohosipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat