Maku

Itämainen kaalisalaatti

1 h 20 min
4.7
0

Itämainen kaalisalaatti

GL
LA
MA
MU
0
4.7
Itämainen kaalisalaatti valmistetaan Kaakkois-Aasian tyyliin. Itämaisen kaalisalaatin maun salaisuus on thaimaalainen kalakastike.
Teksti Eeva Kolu
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkeräkaalia
  • 2 kplporkkanaa
  • 100 gvihreitä papuja
  • 8 kplkirsikkatomaatteja

Kastike

  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dllimettimehua
  • 2 tlkalakastiketta (thaimaalaista)
  • 2 rklriisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1 rklruokosokeria

Viimeistelyyn

  • 1 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Itämainen kaalisalaatti valmistuu näin:

Leikkaa kaali ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat, puolita pavut ja keitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti.

Pilko kirsikkatomaatit muutamaan osaan.

Silppua chili ja valkosipuli.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään isossa kulhossa. Kauho kastikkeen joukkoon kasvikset. Anna tekeytyä huoneenlämmössä tunti tai jääkaapissa vaikka yön yli.

Ripottele itämaisen kaalisalaatin päälle suolapähkinät ja silputtu korianteri juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä