4(20)
Italiansalaatti
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Italiansalaatti on kaikkien rakastama klassikko, joka sopii niin juhlapöytään kuin arkeenkin. Tällä ohjeella onnistut varmasti!
24.5.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 annosta
Italiansalaatti
3 dlpastaa (pieniä penne-pastakuvioita)
1 rklrypsiöljyä
400 gporkkanaa
2omenaa
1kesäkurpitsa
200 gmaustekurkkuja
150 gkinkkua
200 gherneitä (pakaste)
Kastike
1keltuainen
1 rklsinappia
suolaa
sokeria
valkopippuria
1 rklpunaviinietikkaa
1 dlrypsiöljyä
200 granskankermaa (rasvaa 15–18 %)

Italiansalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta keitinvesi pois ja jäähdytä pasta kylmän, juoksevan veden alla. Kumoa pasta isoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljy.   
  2. Keitä porkkanat napakan kypsiksi ja kuori ne haaleina. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Suikaloi kasvikset, omenat ja kinkku.
  3. Sekoita pasta, kasvikset ja kinkkusuikaleet keskenään. Muista lisätä myös herneet, jotka voit käännellä joukkoon jäisinä suoraan pakastimesta.
  4. Valmista kastike. Sekoita korkeassa kulhossa huoneenlämpöinen keltuainen, sinappi, suola, sokeri, pippuri ja etikka. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja valuta päälle huoneenlämpöinen öljy. Nosta sauvasekoitinta samalla sekoittaen, kunnes kastikkeesta tulee majoneesia. Sekoita joukkoon ranskankerma. 
  5. Kääntele kastike salaattiainesten joukkoon. Kumoa tarjoilukulhoon, peitä kelmulla ja anna salaatin maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Helpota juhlavalmisteluita ja esivalmistele italiansalaatti. Paloittele ja yhdistä salaatin ainekset omenoita lukuun ottamatta päivää ennen tarjoilua. Valmista ja lisää kastike ja omenasuikaleet vasta tarjoilupäivänä. Näin salaatti ei vetisty eivätkä omenat tummu.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.