Italiansalaatti
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Italiansalaatti on kaikkien rakastama klassikko, joka sopii niin juhlapöytään kuin arkeenkin. Tällä ohjeella onnistut varmasti!
4
Kuvat
Julkaistu 24.5.2018

Italiansalaatti
Reseptin ainekset (15 annosta)
Italiansalaatti
- 3 dlpastaa (pieniä penne-pastakuvioita)
- 1 rklrypsiöljyä
- 400 gporkkanaa
- 2omenaa
- 1kesäkurpitsa
- 200 gmaustekurkkuja
- 150 gkinkkua
- 200 gherneitä (pakaste)
Kastike
- 1keltuainen
- 1 rklsinappia
- suolaa
- sokeria
- valkopippuria
- 1 rklpunaviinietikkaa
- 1 dlrypsiöljyä
- 200 granskankermaa (rasvaa 15–18 %)
Italiansalaatti valmistuu näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta keitinvesi pois ja jäähdytä pasta kylmän, juoksevan veden alla. Kumoa pasta isoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljy.
- Keitä porkkanat napakan kypsiksi ja kuori ne haaleina. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Suikaloi kasvikset, omenat ja kinkku.
- Sekoita pasta, kasvikset ja kinkkusuikaleet keskenään. Muista lisätä myös herneet, jotka voit käännellä joukkoon jäisinä suoraan pakastimesta.
- Valmista kastike. Sekoita korkeassa kulhossa huoneenlämpöinen keltuainen, sinappi, suola, sokeri, pippuri ja etikka. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja valuta päälle huoneenlämpöinen öljy. Nosta sauvasekoitinta samalla sekoittaen, kunnes kastikkeesta tulee majoneesia. Sekoita joukkoon ranskankerma.
- Kääntele kastike salaattiainesten joukkoon. Kumoa tarjoilukulhoon, peitä kelmulla ja anna salaatin maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.
Vinkki!
Helpota juhlavalmisteluita ja esivalmistele italiansalaatti. Paloittele ja yhdistä salaatin ainekset omenoita lukuun ottamatta päivää ennen tarjoilua. Valmista ja lisää kastike ja omenasuikaleet vasta tarjoilupäivänä. Näin salaatti ei vetisty eivätkä omenat tummu.

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
Maku

Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
Maku

Caprese-nuudelisalaatti – pastasalaatin herkullinen haastaja
Maku

Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota
Kotivinkki

Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin
Kotivinkki

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla
Kotivinkki

Panzanella eli tomaatti-leipäsalaatti
Kotivinkki