5(2)
Siskomakkararagu – italialaisklassikon uudessa versiossa jauheliha korvataan siskonmakkaroilla
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Siskonmakkararagu on uusi haastaja perinteiselle italialaiselle klassikkokastikkeelle. Jätä siis vaihteeksi jauheliha väliin ja tee tomaattinen pastakastike siskonmakkaroista. Saatat yllättyä!
Julkaistu 1.2.2018
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
3valkosipulinkynttä
75 gselleriä
1porkkana
2 rkloliiviöljyä
500 gsiskonmakkaroita
2 rkltomaattipyreetä
400 gsäilyketomaatteja
2½ dl vettä
1lihaliemikuutio
1laakerinlehti
1 tloreganoa
½ tl mustapippuria
¼ tl sokeria
½ tl suolaa
2 rklsilputtua lehtipersiljaa ja/tai basilikaa

Siskonmakkararagu valmistuu näin:

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi selleri ja porkkana.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa Puserra joukkoon siskonmakkarat kuoristaan ja painele makkaramassa haarukalla murumaiseksi.
  3. Lisää sipulit ja juurekset. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.
  4. Lisää tomaattipyree ja säilyketomaatit liemineen. Lisää puoli purkillista vettä. Murenna sekaan liemikuutio.
  5. Lisää laakerinlehti ja muut mausteet. Anna kastikkeen hautua parikymmentä minuuttia.
  6. Silppua valmiin kastikkeen pinnalle lehtipersiljaa ja/tai basilikaa.
  7. Tarjoa siskonmakkararagu pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.