Maku

Italialaisklassikko ragu maistuu taivaalliselta – tässä versiossa jauheliha korvataan siskonmakkaroilla!

35 min
GL
MA
MU
0
0

Ragu on herkullisen mehevä lihakastike. Jätä vaihteeksi jauheliha väliin ja tee tomaattinen pastakastike siskonmakkaroista.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 75 gselleriä
  • 1porkkana
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 500 gsiskonmakkaroita
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 400 gsäilyketomaatteja
  • 2 ½ dl vettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 1laakerinlehti
  • 1 tloreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rklsilputtua lehtipersiljaa ja/tai basilikaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi selleri ja porkkana.

Kuumenna öljy paistokasarissa Puserra joukkoon siskonmakkarat kuoristaan ja painele makkaramassa haarukalla murumaiseksi.

Lisää sipulit ja juurekset. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.

Lisää tomaattipyree ja säilyketomaatit liemineen. Lisää puoli purkillista vettä. Murenna sekaan liemikuutio.

Lisää laakerinlehti ja muut mausteet. Anna kastikkeen hautua parikymmentä minuuttia.

Silppua valmiin kastikkeen pinnalle lehtipersiljaa ja/tai basilikaa.

Tarjoa siskonmakkararagu pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0