


Lempiruoka uunista ulos
Ihastu italialaiseen uunirisottoon! Mehevä ja juustoinen risotto valmistuu sukkelasti yhdessä astiassa
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Puolessa tunnissa kypsyvä tomaattirisotto valmistetaan kätevästi yhdessä astiassa. Maukas risotto viimeistellään pehmeällä buratalla ja basilikalla – siis klassisilla italialaisilla mauilla!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
6 (500 g)
kypsää tomaattia
3 dl
risottoriisiä
7 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
2 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
3 rkl
mascarpone- tai tuorejuustoa
50 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)
100 g
miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
Lisäksi
1 pallo (125 g)
burrataa ((tai mozzarellaa))
1 rku
basilikaa
Italialainen uunirisotto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Laita ne uunivuokaan ja valuta päälle öljy. Esipaista sipuleita 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Kuutioi tomaatit. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa.
- Lisää tomaatit, riisi, vesi, fondi ja tomaattipyree sekä suola ja pippuri uunivuokaan.
- Sekoita ja jatka kypsennystä uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota vuoka uunista, sekoita joukkoon mascarpone tai tuorejuusto sekä parmesaani. Lisää tarvittaessa nestettä. Laita pinnalle miniluumu- tai kirsikkatomaatit. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
- Viimeistele repimällä risoton (tai annosten) päälle burrataa ja basilikaa.
Vinkki!
Voit halutessasi kaltata tomaatit ennen kuutioimista. Tee niihin ristiviillot, kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja poista kuoret.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat