Kotivinkki

Italialainen leipäsalaatti

{
Aktiivinen
Passiivinen
0
0
Julkaistu: 3.11.2010


Reseptin ainekset

  • 6-8viipaletta maalaisleipää
  • 2kurkkua
  • 300 gpunaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 2punasipulia
  • 1 nippurukolaa
  • 10basilikanlehteä
  • noin 1 dlmustia oliiveja

Kastike:

  • ½ dlpunaviinietikkaa
  • 2hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 dloliiviöljyä
  • ¾ tlsuolaa
  • rouhittua mustapippuria
Tulosta

1. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda niitä kevyesti uunissa tai pannulla tilkassa öljyä.

2. Kuori ja kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit.

3. Revi rukolanlehdet pienemmiksi ja hienonna basilika.Sekoita kaikki kasvikset, oliivit ja leipäpalat varovasti kulhossa.

4. Sekoita punaviinietikkaan muut kastikeainekset ja kaada seos salaatin päälle. Sekoita varovasti. Tarjoa salaatti alkupalana, lisukkeena tai kevyenä lounaana.  

Kommentoi »