Maku

Intialainen maustettu keltainen riisi

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.7
4
Julkaistu: 21.10.2010


Ainekset (4 annosta)

  • 2 ½ dlpitkäjyväistä riisiä
  • ½ tlsuolaa
  • 0,3 gsahramia

Mausteseos

  • 1 tlkardemummaa (kokonaisia)
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 kanelitanko
  • 1 laakerinlehti
Tulosta

Intialainen maustettu keltainen riisi valmistuu näin:

  1. Huuhdo riisi pariin kertaan kylmän juoksevan veden alla ja jätä likoamaan noin 15 minuutiksi.
  2. Kumoa liotusvesi pois ja pane riisi kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Mausta vesi suolalla.
  3. Pane mausteet esimerkiksi pieneen sideharsopussiin ja pane pussi kattilaan riisin sekaan.
  4. Kiehauta vesi ja alenna lämpöä. Anna riisin hautua kypsäksi eli noin 10 minuuttia. Nosta kattila sivuun ja poista maustenyytti. Valuta riisi.
  5. Värjää kypsä riisi ripauksella sahramia ja sekoita tasaiseksi. Nosta tarjolle.
4 kommenttia