


Intialainen maustettu keltainen riisi
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Reseptin ainekset
4 annosta
2 ½ dl
pitkäjyväistä riisiä
½ tl
suolaa
0,3 g
sahramia
Mausteseos
1 tl
kardemummaa (kokonaisia)
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1
kanelitanko
1
laakerinlehti
Intialainen maustettu keltainen riisi valmistuu näin:
- Huuhdo riisi pariin kertaan kylmän juoksevan veden alla ja jätä likoamaan noin 15 minuutiksi.
- Kumoa liotusvesi pois ja pane riisi kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Mausta vesi suolalla.
- Pane mausteet esimerkiksi pieneen sideharsopussiin ja pane pussi kattilaan riisin sekaan.
- Kiehauta vesi ja alenna lämpöä. Anna riisin hautua kypsäksi eli noin 10 minuuttia. Nosta kattila sivuun ja poista maustenyytti. Valuta riisi.
- Värjää kypsä riisi ripauksella sahramia ja sekoita tasaiseksi. Nosta tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
