Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Intialainen maustettu keltainen riisi

35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
21.10.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
2 ½ dl
pitkäjyväistä riisiä
½ tl
suolaa
0,3 g
sahramia
Mausteseos
1 tl
kardemummaa (kokonaisia)
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1
kanelitanko
1
laakerinlehti

Intialainen maustettu keltainen riisi valmistuu näin:

  1. Huuhdo riisi pariin kertaan kylmän juoksevan veden alla ja jätä likoamaan noin 15 minuutiksi.
  2. Kumoa liotusvesi pois ja pane riisi kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Mausta vesi suolalla.
  3. Pane mausteet esimerkiksi pieneen sideharsopussiin ja pane pussi kattilaan riisin sekaan.
  4. Kiehauta vesi ja alenna lämpöä. Anna riisin hautua kypsäksi eli noin 10 minuuttia. Nosta kattila sivuun ja poista maustenyytti. Valuta riisi.
  5. Värjää kypsä riisi ripauksella sahramia ja sekoita tasaiseksi. Nosta tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt