Maku

Intialainen maustettu keltainen riisi

35 min
4
2

Intialainen maustettu keltainen riisi

GL
KA
LA
MA
MU
2
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 gsahramia

Mausteseos

  • 1 tlkardemummaa (kokonaisia)
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 kpllaakerinlehteä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

Huuhdo riisi pariin kertaan kylmän juoksevan veden alla ja jätä likoamaan noin 15 minuutiksi.
Kumoa liotusvesi pois ja pane riisi kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Mausta vesi suolalla.
Pane mausteet esimerkiksi pieneen sideharsopussiin ja pane pussi kattilaan riisin sekaan.
Kiehauta vesi ja alenna lämpöä. Anna riisin hautua kypsäksi eli noin 10 minuuttia.
Nosta kattila sivuun ja poista maustenyytti. Valuta riisi.
Värjää kypsä riisi ripauksella sahramia ja sekoita tasaiseksi. Nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä