Maku

Intialainen linssicurry

30 min
3.1
1

Intialainen linssicurry

GL
KA
MU
1
3.1
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplkukkakaalia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlinkivääritahnaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlmausteseosta (garam masala)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dllinssejä (punainen)
  • 7 dlvettä
  • 2 dltuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Paloittele kukkakaali kukintojen kokoisiksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko.

Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää mausteet ja anna niiden kiehua hetki.

Huuhtele linssit ja lisää kasariin yhdessä veden kanssa. Odota, että vesi kiehuu ja lisää kasvikset. Anna kiehua 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja neste on haihtunut.

Silppua korianteri ja ripottele linssicurryn pinnalle. Tarjoa intialainen linssicurry jogurtin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.1
Katso myös nämä