4,1(137)
Intialainen kanakorma (Mughlai chicken Korma)
Gluteeniton
Munaton
1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min
Intialainen kanakorma on mehevä ja mausteinen kanaruoka. Broilerin rintaleikkeet maustuvat jogurttisessa marinadissa ja saavat päälleen lämmittävän mausteisen korma-kastikkeen. Tätä kannattaa kokeilla!
Julkaistu 29.6.2005
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Marinadi
1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
1/2 dltomaattipyreetä
2 tlchilijauhetta
2 tljuustokuminaa (jauhettuna)
2 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
1 tlsuolaa
1 dlsitruunamehua
1 rklrypsiöljyä
600 gbroilerin rintaleikkeitä
Kormakastike
15 gtuoretta inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
4 dlkookosmaitoa
1/2 dltomaattipyreetä
1 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
1 tlchilijauhetta
1/2 tlsuolaa
3 rklrypsiöljyä
2 tlkardemummaa
2 rklrusinoita
1 dlmantelilastuja

Valmista marinadi. Mittaa kulhoon jogurtti, tomaattipyree, chilijauhe, juustokumina, korianteri, suola, sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin.

Paloittele broileri sopiviksi suupaloiksi, pyörittele palat jogurttikastikkeessa ja anna marinoitua ainakin tunnin ajan.

Valmista kormakastike. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Yhdistä kookosmaito, tomaattipyree, korianterijauhe, chilijauhe, valkosipuli, inkivääri ja suola.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki kardemummajauhetta, kaada sitten sekaan kookosmaitoseos. Sekoita ja lisää vielä rusinat sekä mantelilastut.

Levitä marinoidut broilerin palat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa tummia täpliä.

Kaada kastike broilerinpalojen päälle ja tarjoa basmatiriisin kanssa.

Pääset tiskaamisessa vähemmällä vuoraamalla uunivuoan foliolla!
35 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.