Maku

Intialainen kanakorma (Mughlai chiken Korma)

1 h 40 min
4.2
34

Intialainen kanakorma (Mughlai chiken Korma)

GL
MU
34
4.2
Intialainen kanakorma on mehevä ja mausteinen kanaruoka. Broilerin rintaleikkeet maustuvat jogurttisessa marinadissa ja saavat päälleen lämmittävän mausteisen korma-kastikkeen. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Marinadi

  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 tlchilijauhetta
  • 2 tljuustokuminaa (jauhettuna)
  • 2 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 600 gbroilerin rintaleikkeitä

Kormakastike

  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 rklrusinoita
  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Valmista marinadi. Mittaa kulhoon jogurtti, tomaattipyree, chilijauhe, juustokumina, korianteri, suola, sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin.

Paloittele broileri sopiviksi suupaloiksi, pyörittele palat jogurttikastikkeessa ja anna marinoitua ainakin tunnin ajan.

Valmista kormakastike. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Yhdistä kookosmaito, tomaattipyree, korianterijauhe, chilijauhe, valkosipuli, inkivääri ja suola.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki kardemummajauhetta, kaada sitten sekaan kookosmaitoseos. Sekoita ja lisää vielä rusinat sekä mantelilastut.

Levitä marinoidut broilerin palat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa tummia täpliä.

Kaada kastike broilerinpalojen päälle ja tarjoa basmatiriisin kanssa.

Vinkki!

Pääset tiskaamisessa vähemmällä vuoraamalla uunivuoan foliolla!
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä