Maku

Insinöörin kasvis-vuohenjuustolasagne

1 h 30 min
4.2
7

Insinöörin kasvis-vuohenjuustolasagne

MU
7
4.2
Teksti Jani Kosonen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Kastike

  • 2 dlsoijarouhetta (tumma)
  • 2 dlvettä
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 200 gherkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 800 gtomaattia
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlvettä
  • 120 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 1 rklbasilikaa
  • 1 rkltuoreyrttiseosta
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 3 tlgrillausmaustetta

Lisäksi

  • 250 gtäysjyväpastaa (lasagne)
  • 200 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa kulhoon soijarouhe ja vesi. Sekoita ja anna turvota noin 15 min. Leikkaa kesäkurpitsa, paprika, sienet ja sipuli pieniksi paloiksi.

Paista turvonnutta soijarouhetta öljyssä paistinpannussa 5-10 min niin, että soija vähän ruskistuu. Siirrä paistettu soija kulhoon odottamaan.

Paista kasvikset paistokasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää tomaattimurska, liemikuutiot ja vesi.

Poista vuohenjuustosta kovat reunat. Murustele juusto kastikkeen joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipuli, pilkotut tomaatit öljyineen ja paistettu soijarouhe. Mausta kastike ja anna hautua 10-15 min.

Levitä laakeaan vuokaan kerros kastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä vierekkäin. Tee 4-5 kerrosta vuoan koosta riippuen. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vielä kastiketta ja päällimmäiseksi juustoraastetta.

Kypsennä kasvis-vuohenjuutsolasagnea 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna insinöörin kasvis-vuohenjuustolasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä