Kotivinkki

Inkivääriblondiet

50 min
0
0

Inkivääriblondiet

Blondiet ovat brownieiden vaaleita kavereita. Inkivääri tuo leivonnaiseen ihanan säväyksen.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (pellillinen )

  • 450 gpehmeää voita
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 6kananmunaa
  • 2 rklinkiväärihilloa tai hillottua inkivääriä hienonnettuna
  • 7 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa

Koristeluun

  • 200 gvalkosuklaata

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Mausta taikina inkiväärihillolla.

3. Kaavi taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175-asteessa 25–30 minuuttia. Paina puutikku taikinaan levyn keskelle. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, blondiet ovat kypsiä.

4. Anna levyn jäähtyä. Sulata valkosuklaa pienellä teholla mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Koristele pinta suklaasulalla. Leikkaa blondie-levy paloiksi, kun suklaa on kovettunut.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä