Maku

Inkivääri-seesamilohi

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Aasialaishenkinen inkivääri-seesamilohi on kaunista tarjottavaa. Teriyaki-inkiväärimarinadi ja seesamiöljyssä paistaminen antavat lohelle upean maun ja paahdetut seesaminsiemenet viimeistelevät juhlavan annoksen.
LA
MA
MU
4.1
0
Julkaistu: 10.12.2012


Ainekset (4 annosta)

  • 800 glohifileetä

Marinadi

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 dlseesamiöljyä (kylmäpuristettua)
  • 6 rklteryaki-kastiketta
  • 70 gtuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 rkllimettimehua
  • 1/4 tlsormisuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklseesamiöljyä

Lisäksi

  • 2 tlseesaminsiemeniä (mustia, paahdettuna)
Tulosta

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota lohi marinadiin maustumaan neljäksi tunniksi jääkaappiin.

Kääntele lohipalaa välillä, niin marinadi imeytyy kunnolla.

Poista nahka ja leikkaa lohi noin kahden sormen paksuisiksi viipaleiksi. Paista kalat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.

Ripottele inkivääri-seesamilohen pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.

Kommentoi »