


Inkivääri-seesamilohi
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Aasialaishenkinen inkivääri-seesamilohi on kaunista tarjottavaa. Teriyaki-inkiväärimarinadi ja seesamiöljyssä paistaminen antavat lohelle upean maun ja paahdetut seesaminsiemenet viimeistelevät juhlavan annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
lohifileetä
Marinadi
1/2 dl
sitruunamehua
2 dl
seesamiöljyä (kylmäpuristettua)
6 rkl
teryaki-kastiketta
70 g
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
2 rkl
limettimehua
1/4 tl
sormisuolaa
Paistamiseen
2 rkl
seesamiöljyä
Lisäksi
2 tl
seesaminsiemeniä (mustia, paahdettuna)
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota lohi marinadiin maustumaan neljäksi tunniksi jääkaappiin.
Kääntele lohipalaa välillä, niin marinadi imeytyy kunnolla.
Poista nahka ja leikkaa lohi noin kahden sormen paksuisiksi viipaleiksi. Paista kalat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
Ripottele inkivääri-seesamilohen pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat