Maku

Inkivääri-seesamilohi

4 h 30 min
LA
MA
MU
4.23
0

Aasialaishenkinen inkivääri-seesamilohi on kaunista tarjottavaa. Teriyaki-inkiväärimarinadi ja seesamiöljyssä paistaminen antavat lohelle upean maun ja paahdetut seesaminsiemenet viimeistelevät juhlavan annoksen.
Tulosta
Teksti Sinikka Sokka
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 800 glohifileetä

Marinadi

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 dlseesamiöljyä (kylmäpuristettua)
  • 6 rklteryaki-kastiketta
  • 70 gtuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 rkllimettimehua
  • 1/4 tlsormisuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklseesamiöljyä

Lisäksi

  • 2 tlseesaminsiemeniä (mustia, paahdettuna)

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota lohi marinadiin maustumaan neljäksi tunniksi jääkaappiin.

Kääntele lohipalaa välillä, niin marinadi imeytyy kunnolla.

Poista nahka ja leikkaa lohi noin kahden sormen paksuisiksi viipaleiksi. Paista kalat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.

Ripottele inkivääri-seesamilohen pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.

MITÄ PIDIT?
4.23