Inkivääri-seesamilohi
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Aasialaishenkinen inkivääri-seesamilohi on kaunista tarjottavaa. Teriyaki-inkiväärimarinadi ja seesamiöljyssä paistaminen antavat lohelle upean maun ja paahdetut seesaminsiemenet viimeistelevät juhlavan annoksen.
LA
MA
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.12.2012

Inkivääri-seesamilohi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 glohifileetä
Marinadi
- 1/2 dlsitruunamehua
- 2 dlseesamiöljyä (kylmäpuristettua)
- 6 rklteryaki-kastiketta
- 70 gtuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 2 rkllimettimehua
- 1/4 tlsormisuolaa
Paistamiseen
- 2 rklseesamiöljyä
Lisäksi
- 2 tlseesaminsiemeniä (mustia, paahdettuna)
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota lohi marinadiin maustumaan neljäksi tunniksi jääkaappiin.
Kääntele lohipalaa välillä, niin marinadi imeytyy kunnolla.
Poista nahka ja leikkaa lohi noin kahden sormen paksuisiksi viipaleiksi. Paista kalat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
Ripottele inkivääri-seesamilohen pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.