Maku

Hyytelöidyt fasaaninrinnat

1 h 25 min
3
2

Hyytelöidyt fasaaninrinnat

GL
LA
MA
MU
2
3
Teksti Maija Silvennoinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gmetsälintua (fasaanin rintaa)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • 1 rklsitruunamehua

Hyytelöliemi

  • 2 dlomenatäysmehua
  • 2 kplliivatelehteä (liotettuna)

Koristeeksi

  • 1 kplnektariinia (viipaloituna)
  • 1/2 dllakkoja
  • 1/2 dlpunaherukoita

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Ruskista fasaaninrinnat (4 kpl) paistinpannulla oliiviöljyssä. Nosta lihat uuninkestävään vuokaan ja mausta ne suolalla, pippurilla, timjamilla ja sitruunamehulla. Kypsennä 120-asteisessa uunissa lihapalojen koosta riippuen noin 10 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Jäähdytä lihat.

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Lämmitä omenamehu ja liuota joukkoon kuiviksi puserretut liivatteet. Anna hyytelöliemen jäähtyä kunnes se alkaa hieman hyytyä. Viipaloi rinnat ja kokoa ne sen jälkeen uudelleen muotoonsa. Sivele pinta hyytelöllä.

Koristele fasaaninrinnat hedelmäviipaleilla sekä marjoilla ja sivele tasaisesti hyytelöllä. Pane rinnat kylmään hyytymään noin tunniksi.
Tarjoa hyytelöidyt fasaaninrinnat Waldorfin salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä