


Hunajasima
144 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 144 h 0 min
Kokeilisitko vaihteeksi hieman erilaista simaa, jonka maku tulee hunajasta ja sitruunasta? Suosittelemme!
Reseptin ainekset
20 annosta
Hunajasima
3,5 l
vettä
500 g
hunajaa
2
kanelitankoa
1
sitruunan kuori
1
sitruunan mehu
1 rkl
katajanmarjoja
0,5 tl
kuivahiivaa
Hunajasima – ohje:
- Kaada vesi kattilaan. Lisää hunaja, kanelitangot, sitruunan kuoret ja mehu sekä katajanmarjat.
- Kiehauta seos ja ota pois levyltä, kun se alkaa kuplia. Anna seoksen jäähtyä 42 asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva mukaan ja anna siman käydä yön yli.
- Siivilöi ja pullota sima. Lisää teelusikallinen sokeria pulloon. Laita korkki väljästi kiinni, jotta paineet pääsevät vielä ulos pullosta.
- Anna hunajasiman käydä 5–7 päivää viileässä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteinen sitruunaisen siman ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat