Hunajasima
144 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
144 h Kokeilisitko vaihteeksi hieman erilaista simaa, jonka maku tulee hunajasta ja sitruunasta? Suosittelemme!
GL
LA
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.4.2015

Hunajasima
Reseptin ainekset (20 annosta)
- 3,5 lvettä
- 500 ghunajaa
- 2 kplkanelitankoa
- 1 kplsitruunan kuori
- 1 kplsitruunan mehu
- 1 rklkatajanmarjoja
- 0,5 tlkuivahiivaa
Kaada vesi kattilaan. Lisää hunaja, kanelitangot, sitruunan kuoret ja mehu sekä katajanmarjat.
Kiehauta seos ja ota pois levyltä, kun se alkaa kuplia. Anna seoksen jäähtyä 42 asteiseksi.
Sekoita kuivahiiva mukaan ja anna siman käydä yön yli.
Siivilöi ja pullota sima. Lisää teelusikallinen sokeria pulloon. Laita korkki väljästi kiinni, jotta paineet pääsevät vielä ulos pullosta.
Anna hunajasiman käydä 5–7 päivää viileässä.
Raikas limettisima
Maku

Vadelmasima
Maku

Sima
Maku

Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
Maku

Rosetit – tippaleipää helpompi vappuherkku!
Maku

Korvapuustimunkit – kaksi rakastettua herkkua samassa pyöreässä paketissa!
Maku

Jogurttimunkit – vieno vaniljan maku viimeistelee ihanat vappupallerot
Maku

Nopeat rahkamunkit – täydelliset vappuherkut valmistuvat ilman kohotusta ja odottelua
Maku