Maku

Hunajasima

144 h 10 min
5
0

Hunajasima

Vaihtoehtoinen sima, jossa maku tulee hunajasta ja sitruunasta.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 3,5 lvettä
  • 500 ghunajaa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 kplsitruunan kuori
  • 1 kplsitruunan mehu
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 0,5 tlkuivahiivaa

Tee näin

144 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN144 h

Kaada vesi kattilaan. Lisää hunaja, kanelitangot, sitruunan kuoret ja mehu sekä katajanmarjat.

Kiehauta seos ja ota pois levyltä, kun se alkaa kuplia. Anna seoksen jäähtyä 42 asteiseksi.

Sekoita kuivahiiva mukaan ja anna siman käydä yön yli.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää teelusikallinen sokeria pulloon. Laita korkki väljästi kiinni, jotta paineet pääsevät vielä ulos pullosta.

Anna käydä 5-7 päivää viileässä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä