Maku

Hunajasima

144 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
144 h
Kokeilisitko vaihteeksi hieman erilaista simaa, jonka maku tulee hunajasta ja sitruunasta? Suosittelemme!
GL
LA
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 21.4.2015


Reseptin ainekset (20 annosta)

  • 3,5 lvettä
  • 500 ghunajaa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 kplsitruunan kuori
  • 1 kplsitruunan mehu
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 0,5 tlkuivahiivaa
Tulosta

Kaada vesi kattilaan. Lisää hunaja, kanelitangot, sitruunan kuoret ja mehu sekä katajanmarjat.

Kiehauta seos ja ota pois levyltä, kun se alkaa kuplia. Anna seoksen jäähtyä 42 asteiseksi.

Sekoita kuivahiiva mukaan ja anna siman käydä yön yli.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää teelusikallinen sokeria pulloon. Laita korkki väljästi kiinni, jotta paineet pääsevät vielä ulos pullosta.

Anna hunajasiman käydä 5–7 päivää viileässä.

Kommentoi »