Maku

Hunajasima

144 h 10 min
4.5
0

Hunajasima

GL
LA
MA
MU
0
4.5
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos
Kokeilisitko vaihteeksi hieman erilaista simaa, jonka maku tulee hunajasta ja sitruunasta? Suosittelemme!

Ainekset (20 annosta)

  • 3,5 lvettä
  • 500 ghunajaa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 kplsitruunan kuori
  • 1 kplsitruunan mehu
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 0,5 tlkuivahiivaa

Tee näin

144 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN144 h

Kaada vesi kattilaan. Lisää hunaja, kanelitangot, sitruunan kuoret ja mehu sekä katajanmarjat.

Kiehauta seos ja ota pois levyltä, kun se alkaa kuplia. Anna seoksen jäähtyä 42 asteiseksi.

Sekoita kuivahiiva mukaan ja anna siman käydä yön yli.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää teelusikallinen sokeria pulloon. Laita korkki väljästi kiinni, jotta paineet pääsevät vielä ulos pullosta.

Anna hunajasiman käydä 5–7 päivää viileässä.

MITÄ PIDIT?
4.5