Kotivinkki

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!

50 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Hunajaiset silakat ja uunijuurekset vaativat vain vähän vaivaa, mutta lopputulos on sitäkin maistuvampi. Joskus yksinkertainen vaan maistuu parhaalta, eikö?
MU
3
0
Julkaistu 26.9.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset

  • 400 gsilakkafileitä
  • 1 kgjuureksia (esim. keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa)
  • 2–3punasipulia
  • 3 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ rklhunajaa
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dlsmetanaa tarjoiluun
Tulosta

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Kuori juurekset ja pilko ne suurin piirtein samankokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  2. Pyöräytä juurespalat ja sipulilohkot öljyssä. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
  3. Ota pelti ulos uunista, lisää silakkafileet juuresten päälle selkäpuoli ylöspäin. Ripottele kaloille ja juureksille suola ja rouhi mustapippuria. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Ota pelti ulos, valuta hunajaa kalojen ja juuresten päälle ja ripottele revittyä persiljaa. Tarjoile kylmän smetanan kanssa.
Kommentoi »