Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!
50 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
25 minHunajaiset silakat ja uunijuurekset vaativat vain vähän vaivaa, mutta lopputulos on sitäkin maistuvampi. Joskus yksinkertainen vaan maistuu parhaalta, eikö?
MU
3
Kuvat
Julkaistu 26.9.2018

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hunajaiset silakat ja uunijuurekset
- 400 gsilakkafileitä
- 1 kgjuureksia (esim. keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa)
- 2–3punasipulia
- 3 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 ½ rklhunajaa
- tuoretta persiljaa
- 2 dlsmetanaa tarjoiluun
Hunajaiset silakat ja uunijuurekset valmistuvat näin:
- Kuori juurekset ja pilko ne suurin piirtein samankokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
- Pyöräytä juurespalat ja sipulilohkot öljyssä. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
- Ota pelti ulos uunista, lisää silakkafileet juuresten päälle selkäpuoli ylöspäin. Ripottele kaloille ja juureksille suola ja rouhi mustapippuria. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
- Ota pelti ulos, valuta hunajaa kalojen ja juuresten päälle ja ripottele revittyä persiljaa. Tarjoile kylmän smetanan kanssa.

Silakkapihvit – kalaruokien ikiklassikko saa rapean pinnan voissa paistamalla
Maku

Silakkapihvit uunissa – koko pellillinen kerralla tarjolle
Maku

Kevyt tomaatti-silakkavuoka
Maku

Paistetut silakat, yrtti-kurkkusalaatti ja puikulamuusi
Kotivinkki

Texmex-silakat
Maku

Silakat intialaiseen tapaan
Maku

Rapeat silakat ja tyrnimajoneesi
Maku

Valkosipuliset uunisilakat
Maku