


Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Hunajaiset silakat ja uunijuurekset vaativat vain vähän vaivaa, mutta lopputulos on sitäkin maistuvampi. Joskus yksinkertainen vaan maistuu parhaalta, eikö?
Reseptin ainekset
4 annosta
Hunajaiset silakat ja uunijuurekset
400 g
silakkafileitä
1 kg
juureksia (esim. keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa)
2–3
punasipulia
3 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ½ rkl
hunajaa
tuoretta persiljaa
2 dl
smetanaa tarjoiluun
Hunajaiset silakat ja uunijuurekset valmistuvat näin:
- Kuori juurekset ja pilko ne suurin piirtein samankokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
- Pyöräytä juurespalat ja sipulilohkot öljyssä. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
- Ota pelti ulos uunista, lisää silakkafileet juuresten päälle selkäpuoli ylöspäin. Ripottele kaloille ja juureksille suola ja rouhi mustapippuria. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
- Ota pelti ulos, valuta hunajaa kalojen ja juuresten päälle ja ripottele revittyä persiljaa. Tarjoile kylmän smetanan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat