Kotivinkki

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!

50 min
LA
MA
MU
3
0

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset vaativat vain vähän vaivaa, mutta lopputulos on sitäkin maistuvampi. Joskus yksinkertainen vaan maistuu parhaalta, eikö?
Tulosta
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sami Repo

Ainekset (4 annosta)

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset

  • 400 gsilakkafileitä
  • 1 kgjuureksia (esim. keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa)
  • 2–3punasipulia
  • 3 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ rklhunajaa
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dlsmetanaa tarjoiluun

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Kuori juurekset ja pilko ne suurin piirtein samankokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  2. Pyöräytä juurespalat ja sipulilohkot öljyssä. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
  3. Ota pelti ulos uunista, lisää silakkafileet juuresten päälle selkäpuoli ylöspäin. Ripottele kaloille ja juureksille suola ja rouhi mustapippuria. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Ota pelti ulos, valuta hunajaa kalojen ja juuresten päälle ja ripottele revittyä persiljaa. Tarjoile kylmän smetanan kanssa.
MITÄ PIDIT?
3