Maku

Hunajainen sienikastike

30 min
5
0

Hunajainen sienikastike

MU
KA
0
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen, Saara Kähönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gsiitakesieniä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklvoita
  • 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 tlhunajaa
  • 1/2 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Puhdista ja pilko sienet. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota sieniä puolisen tuntia ja valuta ne sen jälkeen huolellisesti.
Silppua salottisipulit.
Paista sieniä ja sipuleita voissa matalalla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa kuullottua.
Ripottele sienille jauhot ja sekoita.
Lisää kerma, liemikuutio, hunaja ja etikka. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10–20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Laimenna kastiketta tarvittaessa vedellä.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä