Kotivinkki

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos

1 h
0
0

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos

GL
KA
MU
0
0
Teksti Henri Alén
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos
Kaskinaurispaistos on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua. Kaski- eli huhtanauris on Suomen vanhin naurislajike. Lajike palasi kauppoihin 2000-luvun taitteessa – onneksi, sillä sen maku on ylivoimainen.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 ½ kgkaskinauriita
  • 3porkkanaa
  • 10pikkusipulia
  • 2 rklvoita
  • 1kanelitanko
  • 5timjamin oksaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rklhunajaa
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Kaskinauris on maultaan makea, ja malto on todella keltainen. Kuori on yleensä kauniin violetti.

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos valmistuu näin:

  1. Kuori nauriit, porkkanat ja sipulit. Leikkaa kasvikset ronskeiksi paloiksi. Kuullota palat voissa pannulla. 
  2. Lisää pannulle kanelitanko ja timjaminoksat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada kasvikset uunipellille ja valuta hunajaa niiden päälle. Kypsennä 190-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Ota kasvikset uunista ja sekoita aprikoosit niiden joukkoon.
MITÄ PIDIT?
0