Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos

1 h 0 min

Kaskinaurispaistos on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua. Kaski- eli huhtanauris on Suomen vanhin naurislajike. Lajike palasi kauppoihin 2000-luvun taitteessa – onneksi, sillä sen maku on ylivoimainen.

23.10.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½ kg
kaskinauriita
3
porkkanaa
10
pikkusipulia
2 rkl
voita
1
kanelitanko
5
timjamin oksaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl
hunajaa
1 dl
kuivattuja aprikooseja

Kaskinauris on maultaan makea, ja malto on todella keltainen. Kuori on yleensä kauniin violetti.

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos valmistuu näin:

  1. Kuori nauriit, porkkanat ja sipulit. Leikkaa kasvikset ronskeiksi paloiksi. Kuullota palat voissa pannulla. 
  2. Lisää pannulle kanelitanko ja timjaminoksat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada kasvikset uunipellille ja valuta hunajaa niiden päälle. Kypsennä 190-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Ota kasvikset uunista ja sekoita aprikoosit niiden joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt