


Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos
1 h 0 min
Kaskinaurispaistos on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua. Kaski- eli huhtanauris on Suomen vanhin naurislajike. Lajike palasi kauppoihin 2000-luvun taitteessa – onneksi, sillä sen maku on ylivoimainen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½ kg
kaskinauriita
3
porkkanaa
10
pikkusipulia
2 rkl
voita
1
kanelitanko
5
timjamin oksaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl
hunajaa
1 dl
kuivattuja aprikooseja
Kaskinauris on maultaan makea, ja malto on todella keltainen. Kuori on yleensä kauniin violetti.
Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos valmistuu näin:
- Kuori nauriit, porkkanat ja sipulit. Leikkaa kasvikset ronskeiksi paloiksi. Kuullota palat voissa pannulla.
- Lisää pannulle kanelitanko ja timjaminoksat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kasvikset uunipellille ja valuta hunajaa niiden päälle. Kypsennä 190-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Ota kasvikset uunista ja sekoita aprikoosit niiden joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat