Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos
1 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
Kaskinaurispaistos on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua. Kaski- eli huhtanauris on Suomen vanhin naurislajike. Lajike palasi kauppoihin 2000-luvun taitteessa – onneksi, sillä sen maku on ylivoimainen.
GL
KA
MU
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.10.2014

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 ½ kgkaskinauriita
- 3porkkanaa
- 10pikkusipulia
- 2 rklvoita
- 1kanelitanko
- 5timjamin oksaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rklhunajaa
- 1 dlkuivattuja aprikooseja
Kaskinauris on maultaan makea, ja malto on todella keltainen. Kuori on yleensä kauniin violetti.
Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos valmistuu näin:
- Kuori nauriit, porkkanat ja sipulit. Leikkaa kasvikset ronskeiksi paloiksi. Kuullota palat voissa pannulla.
- Lisää pannulle kanelitanko ja timjaminoksat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kasvikset uunipellille ja valuta hunajaa niiden päälle. Kypsennä 190-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Ota kasvikset uunista ja sekoita aprikoosit niiden joukkoon.